Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Overzicht van een atletiekjaar met als groot probleem, de coronacrisis.

22 december 2020

Beleef mee de hoogtepunten in het jaaroverzicht: De Beesten van Guy en Bart 2020.
Het jaar 2020 begon schitterend met individuele overwinningen in Hulshout bij de scholieren en junioren met een zege bij de scholieren voor Friedel en Kobe bij de junioren. Einde van de maand in Hannuit kon Wout na 2019 zichzelf opvolgen bij de junioren, taak die hij volbracht na een sterke wedstrijd. Siemen mocht als 2de de leiderstrui van de Cross-Cup aantrekken. Rotselaar was gewoonweg schitterend bij de junioren met de titel van Vlaams kampioen voor Wout, Kobe mocht ook op het podium als 2de en succes was compleet met Siemen op plaats vier. Het enige wat nog overbleef was het Belgisch veldloopkampioenschap in Brussel. Ook hier mooie resultaten met zilver voor Wout, een 4de plaats voor Siemen en Kobe op 12. Friedel liep hier bij de 2de-jaars scholieren de wedstrijd van haar leven met een verdiende bronzen medaille.

Door de crisis waren er geen kampioenschappen bij de jeugd. Alleen Friedel kreeg de kans om zich te tonen en dat deed ze in Heusden tijdens het kampioenschap van Vlaanderen bij de scholieren op de 3000m. Het werd brons.

In 2021 is het grootste deel van de groep senior en zal het aanpassen zijn in deze nieuwe reeks, maar iedereen kijkt nu al uit naar de eerste wedstrijden en dat zal de nieuwe uitdaging zijn voor 2021.

Beleef mee de hoogtepunten in het jaaroverzicht: De Beesten van Guy en Bart 2020.