Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

11-korte-vragen-aan

Pieter Sisk

11 januari 2021


  • Wie ben je?
    Pieter Sisk. 21 jaar. 800m loper aangesloten bij DCLA.

  • Hoelang ben je al lid van DCLA?
    Sinds 1ste jaar benjamin, 14 jaar dus. Zeker in de jeugd heb ik mij erg geamuseerd op de club!

  • Wat is je strafste sportieve prestatie?
    Het behalen van de halve finale op het wereldkampioenschap U20 in 2018. Ik verwachtte nog veel meer van mijn resultaat op dat kampioenschap maar ik kan er toch ook wel trots op terugkijken aangezien het niveau op dat wk altijd erg hoog is. Ook mijn deelname aan de Diamond League in Oslo in 2017 komt op gelijke hoogte: als 17-jarige in een vol stadion van 15.000 man lopen is een onvergetelijke ervaring. Oslo is ook echt een mooie stad!
    Het clubrecord van Ivo Van Damme bij de junioren verbreken was trouwens ook wel speciaal voor mij, hij blijft een inspiratie voor elke atleet.

  • Heb je een sportief doel voor 2021? Welk?
    Na 2 moeilijke jaren door vnl. blessures wil ik mij terug bewijzen op europees niveau. ik hoop terug enkele mooie meetings in het europese circuit te lopen en consistent te zijn in mijn resultaten, hopelijk komen er zo mooie PBs uit. Hoog scoren op het EKU23 van deze zomer moet dan ook een doel zijn (als dat kampioenschap zal doorgaan natuurlijk), maar ik staar mij nooit blind op 1 doel, dat is voor niemand goed.

  • Voor welke sport zou je kiezen als atletiek niet bestond?
    Ik zou voor hockey kiezen; het is een mooie sport om te volgen en de sfeer op en naast het veld is er erg leuk. Maar geef mij toch maar atletiek; ik heb liever alles zelf in de hand en het is en het blijft de meest pure sport die er is.

  • Zou je een goede trainer zijn?
    Voor jeugdatleten en beginners zeker wel, daarvoor zit ik al lang genoeg in de sport. Voor echte topatleten is dat toch nog iets anders, ik heb op dit moment nog te weinig kennis van de fysiologie achter de heel specifieke trainingsprogramma’s.

  • Hoe vaak ga je plassen voor een wedstrijd?
    Aangezien het op wedstrijddag éxtra belangrijk is om voldoende gehydrateerd te zijn misschien iets meer dan gewoonlijk.

  • Welke wedstrijd zou je graag eens winnen?
    Eender welke Diamond League meeting. Het liefst die van Monaco, Eugene, Oslo of Brussel voor het thuispubliek. Maar ik zou ook al blij zijn met deelnames 🙂

  • Vind je het belangrijk dat je sokken bij je T-shirt passen?
    Nee, maar omgekeerd als het echt op niets trekt mag je het je looppartner ook wel aangeven :). Zelf draag ik altijd zwarte, witte of grijze kousen: je moet al iets raar doen zodat dit niet past bij je loopkleren. Voor elke loper die houdt van de eerder iets dikkere/dempende loopkousen raad ik de sportkousen van Under Armour aan, die zijn perfect!

  • Wat doe je absoluut niet graag tijdens een training?
    Vroegtijdig moeten stoppen door slechte dag of een blessure, tijdens een piste training aan hoge snelheid iemand moeten ontwijken, de cooldown na een zware anaerobe training (die durf ik dan ook wel eens over te slaan),… Ontsnappen aan loslopende honden in Heverleebos of elders is trouwens ook niet echt leuk. Maar in het algemeen hoor je mij niet snel klagen tijdens een training, al denkt onze beste master Charlotte Debroux daar misschien anders over 😉

  • Zit je op Strava?
    Ik heb nog een account om mijn vrienden uit het middelbaar en een beperkt aantal medeatleten te kunnen volgen, maar zelf post ik zelden. In atletiek draait het om wedstrijdresultaten en niet om trainingsresultaten, ik vind dat er soms iets te veel opgeschept wordt met trainingstijden en weektotalen die niet relevant zijn. Dat vind ik niet zo leuk aan die community. Voor beginnende joggers die zich op zo een dingen blindstaren kan dit trouwens ook onterecht demotiverend zijn, als je 1x/week loopt ben je ook goed bezig!!
    Als ik zelf dan toch eens iets post zal die training vaak eentje zijn waar ik samenloop met andere mannen bv. met de atleten uit de groep van Wim Wouters (Guillaume, John, Dries) die trouwens echt goed bezig zijn, iedereen van DCLA zou fan moeten zijn van hen, en zeker de afstandslopers!