Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Nieuw clubrecord voor Mirte Fannes over 800m indoor.

Nieuw 800m clubrecord indoor voor Mirte Fannes

Liévin, 16 januari 2021

Op een indoormeeting in het Franse Liévin heeft Mirte Fannes de overwinning behaald in de 800m in 2’05”04. Daarmee verbetert ze het DCLA-clubrecord dat sinds 2011 op naam stond van Charlotte Debroux met 84 honderdsten.
Bij Mirte Fannes viel een uitnodiging in de bus voor deelname aan een micromeeting in het Noordfranse Liévin. Deze meeting was voorbehouden voor atleten die behoren tot de federale elite in Frankrijk, België en Nederland. Zodoende kwamen er amper 3 atleten aan de start in de 800m voor vrouwen. Mirte Fannes nam meteen het heft in handen en na voorzichtige doortocht na 400m in 61”1 hield ze het tempo in de 2 slotronden nog best hoog. Met winst en een eindtijd van 2’05”04 is de missie van Mirte dus zeker volbracht.

“Het is natuurlijk moeilijk voor de motivatie om van start tot finish helemaal alleen te moeten lopen, ik trek me graag op aan tegenstand in de wedstrijd. Met deze prestatie ben ik dus tevreden, het is trouwens mijn derde beste prestatie ooit. Ik ben er nu ook van overtuigd dat ik in een goed bezette race in staat ben om de limiet voor EK-deelname (2’03”22) te behalen,” reageerde Mirte na haar wedstrijd.

Trainingspartner Charlotte Debroux wist dat haar clubrecord deze winter zou sneuvelen en vindt dat Mirte nog meer in haar mars heeft : "Deze wedstrijd heeft Mirte gecontroleerd gelopen, dat zie je op de videobeelden. Ik denk zelfs dat ze een heel sterke 1000m in de benen had vandaag. Dit doet enkel vermoeden dat Mirte in de volgende weken nog een stuk sneller kan."

Het is een leuke bonus dat deze eindtijd in dit prille seizoensbegin ook een beste wereldjaarprestatie betekent. Maar er doemen ook donkere wolken op. Zo is het onzeker of de huidige indoor trainingsmogelijkheden voor de federale elite-atleten gehandhaafd blijven omwille van de toenemende coronadreiging. Die brengt ook de formats voor de IFAM-meeting en voor de Belgische kampioenschappen in het gedrang. Het worden dus nog spannende weken voor de indooratletiek.
Ivo