Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Nieuw DCLA clubrecord indoor polsstokspringen

Nieuw clubrecord polsstokspringen indoor voor Elien Vekemans

Fayetteville, 18 januari 2021

Op een meeting in Fayetteville (USA) heeft Elien Vekemans het DCLA-clubrecord indoor met 2 cm verbeterd. Het bedraagt nu 4,20m.
Elien Vekemans studeert en traint sinds afgelopen zomer aan de Universiteit van Fayetteville in de Amerikaanse staat Arkansas. Deze universiteit heeft een stevige reputatie in het polsstokspringen, want o.a. Sandi Morris (Olympisch zilver) genoot er haar opleiding. Elien traint er in een groep van zo'n 8 andere ambitieuze springsters.

Vorige zaterdag vond er daar een indoormeeting plaats waar Elien meteen goede vorm toonde. Bij eerste pogingen overschreed ze achtereenvolgens 3,65m, 3,90m en 4,10m. Dan ging lat naar nieuwe recordhoogte van 4,20m en ook die lat bedwong Elien bij haar eerste poging. 4,30m bleek voorlopig nog te hoog gegrepen. Deze prestatie leverde haar een mooie 2° plaats op in deze goed bezette wedstrijd. Elien doet zo 2cm beter dan haar vorige clubrecord indoor dat ze op 15 februari van vorig jaar ook in Fayetteville vestigde. Haar outdoorrecord bedraagt 4,26m.

In dit prille indoorseizoen is deze prestatie goed voor een 18° plaats op de Europese ranglijsten en voor een 6° plaats op de Europese ranglijst U23.
Ivo