Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

EK Indoorlimiet voor Stijn Baeten op 1500m (updated)

Liévin, 30 januari 2021

Op een meeting in het Franse Liévin heeft Stijn Baeten zich gekwalificeerd voor deelname aan de Europese indoorkampioenschappen. In de 1500m lukte Stijn een PR en nieuw DCLA-clubrecord van 3’39”88.
Stijn Baeten was uiteraard opgetogen met deze prestatie. U hoort hier zijn reactie :

“Enkele Franse atleten wilden in deze wedstrijd in Liévin een poging doen voor het behalen van de EK-limiet. Samen met mijn trainingspartners Philip Cortvriendt en Robin Hendrix sloot ik me daarbij aan. Het was dus een race met prima tempomakers die zelfs iets te hard van stapel liepen. Ik liep aanvankelijk pas in 8° stelling en rukte geleidelijk naar voren op. De slotronde was één langgerekte sprint waarin ik uiteindelijk als derde finishte. Maar het belangrijkste was mijn tijd : 3’39”88, een nieuw indoor PR en limiet voor deelname aan het EK Indoor in maart in Torun (POL).”

“Ik verwachtte niet om in mijn eerste wedstrijd van het seizoen al de EK-limiet te behalen. Dit was wel een sportief doel voor deze winter want mijn PR van vorige winter (3’41”20) was al een tiende onder die limiet. Ik denk dat het nu al zo goed ging omdat ik twee maanden geleden een samenwerking startte met een fysiotherapeut die mijn chronische voetletsels grondig aanpakt. Daardoor kon ik voor het eerst sinds lang helemaal pijnvrij trainen en enkele opeenvolgende sessies in de indoorzaal in Gent afwerken op spikes. Ik verblijf nu ook al vier weken in een hoogte kamer bij Bakala en die “hoogtestage” brengt me veel bij, niet enkel door de verhoogde zuurstofopname maar ook de extra rust die dat geeft.”

“Ik kijk zeker met enig optimisme naar het EK in Polen. Het klopt dat ik weinig tornooi-ervaring heb, mijn enige EK-deelname dateert al van 2013, toen ik nog junior was. Toch heb ik de voorbije jaren al heel wat internationale wedstrijden gelopen en kan ik taktisch goed uit de voeten. Maar het is goed dat dit een indoor EK is, het kleine broertje van een echt EK of WK. Dat maakt het toch meer ontspannen om naar toe te leven. Ik heb niet het gevoel dat dit al mijn topvorm is en reken er dus op om op het EK finale te lopen. Woensdag loop ik opnieuw een 1500m in Ostrava en daarna volgt wellicht de IFAM-meeting in Gent op 13 februari.”


Vandaag 31 januari maakt Ben Broeders zijn competitiedebuut in Düsseldorf. In het polsstokspringen wordt het EK betwist in een rechtstreekse finale. Daardoor is de limiet voor EK-selectie wel erg scherp : 5,72m. We duimen voor Ben !
Ivo