Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

John Heymans Belgisch Kampioen Veldlopen AC ! (met video update)

Brussel, 28 februari 2021

Op het BK Veldlopen In Brussel heeft John Heymans verrassend de nationale titel veroverd. In een spannende slotfase nam hij afstand van zijn dichtste concurrenten. Trainingsmakker Guillaume Grimard won de titel bij de Beloften.
Het scheelde weinig of ook het BK Veldlopen had niet kunnen plaatsvinden in deze coronatijden. Dank zij de volharding van Cross Cup organisator Jos Van Roy en zijn team lukte het eindelijk toch om alle toestemmingen rond te krijgen, weliswaar binnen strikte veiligheidsmaatregelen. Jammer genoeg dus met een beperkt aantal atleten en begeleiders en zonder toeschouwers. De fans kwamen gelukkig wel aan hun trekken dank zij de livestreams die via Sporza werden aangeboden.

John Heymans en Guillaume Grimard nestelden zich in de aanvangsfase in een ruime kopgroep die een eerste grote schifting doorvoerde. Onder impuls van Lahsene Bouchikhi brak de kopgroep in stukken. John Heymans was één van de 6 atleten die nog streden om de titel en de podiumplaatsen. Toe Dieter Kersten in de voorlaatste ronde een splijtende demarrage plaatste moest John Heymans diep gaan om als enige aan te pikken. Vanaf toen leek het of John zijn prooi niet meer zou lossen en dat bleek ook zo. Op dezelfde plaats als zijn rivaal in de vorige ronde duwde John op het pedaal op de laatste steile helling. Kersten buigde en barstte. De lange rechte lijn bergaf naar de aankomst was een triomftocht voor John die toch even alert moest blijven in de allerlaatste meters.

Na zijn Belgische titel en EK-selectie in de 3000m indoor voegt John een prestigieuze titel toe aan zijn palmares. Want het is al van 1981 geleden dat Miel Puttemans deze titel voor DCLA kon winnen. Een reactie van John kan hier beluisteren : https://sporza.be/nl/2021/03/01/bk-winnaars-charmeren-met-heerlijke-interviews-niet-hier-om-naar-netflix-te-kijken~1614601939080/

Guillaume Grimard zag vanuit de verte hoe John zijn titel veroverde en kwam juichend over de streep als 8°. Want naast winst voor zijn makker werd Guillaume nationaal kampioen bij de Beloften. Een spraakmakende titel want Guillaume brak de reeks van 8 opeenvolgende nationale veldlooptitels van topfavoriet Tim Van De Velde die nooit het goede ritme vond. Dries Basemans maakte het succes van Team Wim Wouters compleet door als 14° binnen te lopen : een schitterend collectief resultaat is dat.

Bij de vrouwen liep Kim Geypen een verstandige en goed ingedeelde wedstrijd. Onze master W35 werd puik 14° in dit nationale gezelschap. In de korte cross bij de vrouwen verdedigde Hanne Van Loock met verve de kleuren van DCLA. Hanne nam een voorzichtige start en rukte in de tweede ronde op naar een uitstekende 13° plaats.

Proficiat aan alle aanwezige DCLA-ers, Jammer voor al degenen die bij dit jaarlijkse veldloop-feest niet aanwezig konden zijn door de huidige coronacrisis. Laten we duimen voor beterschap in de zomer !

Marc Schrevens zorgde voor dit fijne videoverslag van het BK Veldlopen : https://www.youtube.com/watch?v=VVt_dLtySTU&feature=youtu.be
Ivo