Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Stijn Baeten finalist op EK Indoor over 1500m.

Stijn Baeten naar finale op EK Indoor !

Torun, 04 maart 2021

Stijn Baeten heeft zich op de Europese Indoorkampioenschappen in het Poolse Torun geplaatst voor de finale van de 1500m. Met een tijd van 3'40"40 ging hij als één van de tijdsnelste verliezers door naar de finale.
Kwalificatie voor deze EK-finale leek vooraf een onmogelijke opdracht. In 4 reeksen van 12 of 13 deelnemers plaatsten enkel de top 2 zich rechtstreeks voor de finale. Of nog : slechts 12 van de 51 deelnemers overleefden deze eerste ronde. Stijn rangschikte zich bij aanvang van dit tornooi als 22° op de Europese jaarranglijsten, wat bewijst dat zijn kwalificatie een onverhoopte stunt mag worden genoemd !

Stijn Baeten trad aan in de slotreeks en plaatste zich van bij de aanvang alert in de voorste gelederen. Ook al leek hij op momenten ingesloten aan de binnenzijde, toch kon hij zich met enkele goed gedoseerde versnellingen in de top 5 van de race handhaven. "Ik ben nog sterk in de slotronde", vertrouwde Stijn ons voor afreis nog toe en dat bewees hij ook. Bij naderende finish werd de kopgroep danig uitgedund maar Stijn gaf geen krimp en kwam over de finish in 3'40"40, goed voor de vierde verliezende tijd en kwalificatie voor de finale.

Deze prestigieuze EK-finale wordt op vrijdagavond 5 maart om 21:35 uur betwist. Sporza biedt een livestream aan en op diverse tv-zenders wordt dit ook live uitgezonden.
Ivo