Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Stijn Baeten en John Heymans strijdend ten onder op EK indoor

07 maart 2021

Vrijdagavond liep Stijn Baeten de finale van de 1500 m op het EK. Het werd een behoorlijk snelle wedstrijd waarin Stijn tot halfweg zich goed in de kopgroep kon handhaven. De versnellingen vooraan kon hij echter niet beantwoorden en leeggelopen kwam hij tenslotte over de meet in 3’46” 31. Uit zijn interview achteraf bleek vooral de korte opeenvolging van de twee wedstrijden moeilijk te verteren. De reeksen werden de avond tevoren gelopen en dan zit het lichaam nog vol adrenaline. En dit blijft een Europese finale waar zoals Stijn het zo mooi uitdrukte: hier doen geen pannenkoeken aan mee. Al diegenen die in de  finale staan, kunnen een stuk lopen.


John Heymans liep zaterdagochtend de reeksen van de 3000 m. John liep attent vooraan gedurende de eerste 2000 m maar eens de favorieten hun turbo aangezet hadden, moest hij zoals verwacht passen. John kan alvast terugblikken op een tactisch goede wedstrijd en een laatste kilometer in 2’29”06 (om precies te zijn), zijn snelste kilometer ooit. Achteraf bleek hij een voet uit de baan gezet te hebben, waardoor er onverbiddelijk diskwalificatie volgde.

Zowel Stijn als John zijn nog jonkies in het Europese circuit en zullen met de komende jaren alleen maar sterker worden. Tactisch klopt het plan al, fysiek is er nog een kloof die weggewerkt dient te worden om mee te strijden tegen de top. Atletiek is echter geen sport waar een plotse piekprestatie loont maar waar geduldig geschaafd moet worden aan het talent. Hopelijk kunnen Stijn en John de komende jaren hun opgang verder doorzetten en in hun zog weer nieuwe talenten binnen de club laten opbloeien tot toppers.

Met dit EK zit de winter er alweer op en richten we de neuzen al naar het zomerseizoen waar zowel de toppers als jongeren hun wedstrijden kunnen afwerken.

 

Wim