Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

11 korte vragen aan

Kobe Hermans

03 april 2021

Elf korte Vragen Aan …

Wie ben je?
Kobe Hermans

Hoe lang ben je al lid van DCLA?
ik was nog 2 maanden pupil en dan werd ik miniem, dus ondertussen al bijna 9 jaar.

Wat is je strafste sportieve prestatie?
Strafste zou ik gaan voor mijn Belgische titel op de 3000 bij de scholieren, Maar ik had wel betere benen op het Vlaams kampioenschap van dat jaar.

Wat zijn je sportieve plannen voor dit jaar?
Als junior heb ik 2 magere zomerseizoentjes gehad door een blessure en corona, ik hoop dat ik mezelf nog eens kan tonen dit jaar, wellicht op de 800 en 1500m focussen maar ik loop ook heel graag een 3000m of 5000m. Ik droom al lang om me eens te kunnen kwalificeren voor het EK op de piste maar als 1stejaars belofte wordt dit heel moeilijk, misschien binnen 2 jaar. Verder ga ik in de winter wat experimenteren in de korte cross.

Voor welke sport zou je kiezen als atletiek niet bestond?
Wielrennen lijkt me een heel leuke sport. Het is een beetje hetzelfde als afstandslopen maar dan met wat meer tactiek en ploegspel, lijkt me wel fijn. Maar ik doe eigenlijk 90% van alle sporten wel graag.

Zou je een goede trainer zijn?
Ik heb al atletiekkampjes gegeven en ik vind het wel leuk maar ik heb veel te weinig kennis van de andere disciplines. Maar wat jonge atleten begeleiden met een passie voor het afstandslopen, zie ik later wel zitten.

Hoe vaak ga je plassen voor een wedstrijd?
Het uurtje ervoor valt dat wel goed mee, het is vaak die hele voormiddag ervoor dat ik stress heb en 5 keer naar het toilet ga.

Welke wedstrijd zou je graag eens winnen?
Ik vind crossen enorm leuk, maar ik ben er niet echt voor gemaakt. Maar een Crosscup-wedstrijd winnen, lijkt me toch wel heel leuk. Op de piste ben ik eerder gefocust op tijden lopen. Eigenlijk zou ik elke wedstrijd waarmee ik me kan kwalificeren voor een internationale ervaring, graag winnen 😊.

Vind je het belangrijk dat je sokken bij je T-shirt passen?
Daar let ik niet zo op, met lelijke kousen kan je ook snel lopen.

Wat doe je absoluut niet graag tijdens een training?
Klimmetjes. Ik heb gisteren nog gedaan, het bergje naast de piste is toch wel heeeel lastig. Maar dat maakt het uitdagend en ik voel wel dat ik er beter van word.

Zit je op Strava?
Jep, Kobe Hermans