Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

11 korte vragen aan

Charlotte Debroux

11 april 2021


 • Wie ben je?
  Charlotte Debroux

 • Hoe lang ben je al lid van DCLA?
  Sinds mijn 2de jaar cadet, 23 jaar dus. Ik wilde me aansluiten bij de sprintgroep, maar Linde Wyseur bij de afstandgroep. We startten bij Koen Huybens om de volgende training eens de spurt te testen. Maar in de groep van Koen kwamen we onmiddellijk mijn klasgenootje Kathelijn Polspoel tegen, dus zijn we daar blijven hangen voor zo’n 10 jaar.

 • Wat is je strafste sportieve prestatie?
  In het vijfde leerjaar won ik de stratenloop van de school voor alle jongens en alle kinderen van het zesde leerjaar. Maar ik denk toch dat mijn vier opeenvolgende Belgische titels op de 800m AC en vier selecties voor de Europabeker met het Belgische team iets meer waarde hebben. Mijn clubrecord van 2’03”67 stond net geen tien jaar toen Mirte het vorige zomer verbrak. Het indoorclubrecord heeft het wel net 10 jaar volgehouden.

 • Wat zijn je sportieve plannen voor dit jaar?
  Ik hoop regelmatig te trainen met veel plezier en hopelijk ook af en toe eens in groep bij mijn trainer Ivo Hendrix. Niet dat Kathelijn en ik die berensnelle youngsters (Pieter, Mirte, Marthe) kunnen volgen, maar gezellig is het altijd wel. Bovendien passen wij veel beter op een piste dan al duurlopend, je hoeft maar naar de grote van onze smile te kijken (uitzondering als het regent).

 • Voor welke sport zou je kiezen als atletiek niet bestond?
  Ik kan echt enkel lopen! Maar vermoedelijk misschien fietsen of mountainbiken in de hoop daar dezelfde passie te vinden (zeer twijfelachtig).

 • Zou je een goede trainer zijn?
  Ik zou iemand inhuren voor de schema’s te maken, want de wetenschappelijke kant van de zaak is mij niet zo bekend. Waar ik wel zeker goed in ben is om de enthousiaste motivator te zijn en mensen hun grenzen te laten verleggen.

 • Hoe vaak ga je plassen voor een wedstrijd?
  Ik drink veel water voor een race, dus heel vaak! Zeker ook altijd een pitstop als we met de auto naar de wedstrijd reden.

 • Welke wedstrijd zou je graag eens winnen?
  Ik denk niet dat er voor mezelf nu nog veel te winnen valt (als Master heb ik niet zoveel ambitie), maar ik hoop dat DCLA nog veel medailles, titels en finaleplaatsen mag halen op alle niveaus.

 • Vind je het belangrijk dat je sokken bij je T-shirt passen?
  Uiteraard!

 • Wat doe je absoluut niet graag tijdens een training?
  Ik train niet zo graag alleen, dus als het in gezelschap is doe ik alles graag. Hoewel de opbouwtrainingen in de winter (2000den ofzo) roepen toch geen fijne herinneringen op. Het voordeel aan geen topsporter meer zijn is natuurlijk dat je gewoon enkel trainingen doet die je leuk vindt, die 2000-den worden dus al snel 1000-den. Uitlopen deed en doe ik ook echt niet graag!

 • Zit je op Strava?
  Ik heb een strava-account omdat ik op mijn werk af en toe sportieve challenges organiseer, maar ik zet er behalve op die momenten geen trainingen op.