Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

PR en EK selectie voor Pieter Sisk

PR en EK U23 limiet voor Pieter Sisk

Oordegem, 24 april 2021

Op de VAL Micrmomeeting in Oordegem heeft Pieter Sisk de 800m gewonnen in 1'47"52, dat is een nieuw PR en meteen ook de limiet voor deelname aan de Europese Kampioenschappen voor Beloften.
De VAL organiseert in de volgende weken op verschillende plaatsen zgn. micromeetings : wedstrijden waar de deelname voorbehouden is voor atleten die kans maken op selectie voor de internationale kampioenschappen die in de zomer plaatsvinden.

Oordegem beet vandaag de spits af van deze serie en er kwam één DCLA-atleet in actie. Pieter Sisk was sinds december 2019 uit competitie als gevolg van een stressfractuur. De optie om 12 opeenvolgende maanden te investeren in zijn trainingen leverde alvast een mooi resultaat op. In de 800m liet de tempomaker aan de bel 51"89 optekenen, daarna maakte Pieter indruk met een pittige versnelling tot voorbij 600m. Zijn solo in de slotronde sloot hij strijdend tegen de verzuring af in 1'47"52. Dat is 24 honderdsten onder de limiet voor deelname aan het EK voor Beloften (U23) dat in juli in Bergen (NOR) plaatsvindt. Het vorige PR van Pieter stond sinds 2018 op 1'47"98.

"Ik voelde me ontspannen en vol vertrouwen omdat de trainingen de voorbije weken uitstekend zijn verlopen. Natuurlijk ben ik hier superblij mee na zo'n lange afwezigheid in het wedstrijdcircuit. Ik hoef nu niet langer op een limiet te jagen, dat maakt de verdere seizoensplanning relax. Misschien loop ik ook wel ergens een 1500m", aldus Pieter.

De race van Pieter is te bekijken via deze link :
https://www.youtube.com/watch?v=_-Hdqp7wfOU


Ivo