Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Ek-limiet voor Guillaume Grimard

EK-limieten voor Guillaume Grimard en Pieter Sisk

Oordegem, 29 mei 2021

Op de IFAM-meeting in Oordegem hebben Guillaume Grimard in de 500m en Pieter Sisk in de 1500m de limiet behaald voor deelname aan het EK voor Beloften. Nina Hespel scherpte haar PR over 400m nog maar eens aan.
Het zijn nog altijd coronatijden en dat zorgt voor ernstige beperkingen op de zeldzame competities die mogen plaatsvinden. Door de strenge deelnamevereisten konden slechts 3 DCLA-ers aan de slag in het Putboscomplex in Oordegem. Maar de kwaliteit van de geleverde prestatie was een mooie pleister op de gelimiteerde kwantiteit van deelname.

Nina Hespel was de eerste om van de – eindelijk – zonnige omstandigheden gebruik te maken. In een pittige 400m-serie liet Nina de klokken stoppen bij 55”04, of 15 honderdsten beter dan haar recente PR. Na een lange periode van blessureleed is Nina bezig aan een indrukwekkende comeback.

Pieter Sisk is al zeker van EK-selectie over 800m en wilde graag zijn conditie testen op de 1500m, een afstand waarin hij voor het eerst sinds 2018 opnieuw aan de start kwam. Tijdens de lange trainingsperiode na zijn stressfractuur van januari 2020 lag de klemtoon op het verbeteren van de basisuithouding en dat wierp vandaag zijn vruchten af. Pieter ging onvervaard mee met het snelle tempo van de kopgroep en nam op 300m van het einde zelf het initiatief met een vlijmscherpe demarrage die zelfs even uitzicht bood op winst in dit prestigieuze veld. Aan het eind kwamen enkele routiniers op de afstand echter nog voorbijgestormd. Pieter noteerde 3’39”50, of zo’n 7 seconden sneller dan zijn vorige PR en zo’n 2 seconden onder de EK-limiet. Nu heeft Pieter 2 limieten op zak voor het EK voor Beloften en moet hij even omgaan met de keuzestress die daar bij hoort.

In de lange wintermaanden was Guillaume Grimard een gewaardeerde trainingspartner van Pieter. Het leek alvast of Guillaume inspiratie putte uit de race van Pieter, al sloeg zijn motor in de aanvangsfase van de 5000m maar moeizaam aan. Maar eens op kruissnelheid baande Guillaume zich een oprukkende weg doorheen het ruime pak en dook hij 13’50”90 ruim onder de EK-limiet. En Guillaume beet zelfs meer dan 40 seconden uit zijn vorige PR.

Na 3 internationals op het EK Indoor telt DCLA nu opnieuw 2 (andere !) geselecteerden voor het EK Beloften. Mirte Fannes gaf forfait voor deze IFAM-meeting en nu laadt even de batterijen op. Eind juni hoopt ze zich bij Pieter en Guillaume te mogen vervoegen op weg naar Tallinn. Want ja, het EK voor Beloften dat oorspronkelijk in het Noorse Bergen zou plaatsvinden kreeg in extremis een nieuwe gaststad in Estland, nadat Noorwegen dit evenement afgelaste.

Stijn Baeten nam in Nijmegen deel aan een 1500m die nog net iets sterker was bezet dan in Oordegem. Hij legde er beslag op de 5° plaats in seizoensbeste 3’38”96.
Ivo