Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

11-korte-vragen-aan

Tuur Van Puyvelde

02 juni 2021


 • Wie ben je?
  Ik ben Tuur Van Puyvelde, 18 jaar en atleet bij DCLA uiteraard!

 • Hoe lang ben je al lid van DCLA?
  Ik startte met atletiek toen ik oud genoeg was om als benjamin te beginnen! Dus de teller zal ondertussen op een jaar of twaalf staan.

 • Wat is je strafste sportieve prestatie?
  Dan kies ik misschien toch voor mijn eerder onverwachte 3de plek als scholier op het BK ‘19 in het verspringen, bij de laatste sprong vielen daar de puzzelstukjes mooi in elkaar met 6m69 en brons als resultaat. Toch absoluut nodig om er hier even bij te vermelden: mijn tofste sportieve prestaties liggen sowieso bij de tienkamp. Niets kan de sfeer en ervaring van een meerkampweekend overtreffen!

 • Wat zijn je sportieve plannen voor dit jaar?
  Hopelijk meer wedstrijden kunnen meedoen dan vorige zomer. Doelen zijn hier persoonlijke records verbeteren, als dit lukt moet iets mooi op het BK junioren er ook wel in zitten.

 • Voor welke sport zou je kiezen als atletiek niet bestond?
  Goede vraag, mijn hart zegt dat er geen waardig alternatief voor atletiek is op onze planeet…
  Los daarvan doe ik veel andere sporten wel graag, misschien tennis het meest. Of misschien kies ik eens voor een teamsport als volleybal, basketbal of hockey, dat moet ook een andere beleving zijn. Ooit wil me ook wel eens voorbereiden op een goede triathlon en de mythische marathonafstand lopen!

 • Zou je een goede trainer zijn?
  Ik geef nu een goed half jaar jeugdtraining aan onze DCLA-miniemen, dus het is misschien ook niet aan mij om hierover te oordelen. Ik weet enkel dit: het is niet omdat je vleugels hebt dat je al kunt vliegen! Op lange termijn heb ik wel zin en ambitie om de atletiekliefde verder door te geven aan oudere wedstrijdgerichte atleten, dus time will tell… ! Een echt goede trainer zijn valt ook niet te onderschatten. Dat gaat in mijn ogen verder dan ‘training geven’ .
  Maar nu ben ik toch liever zelf de atleet:)

 • Hoe vaak ga je plassen voor een wedstrijd?
  Niet meer dan anders denk ik.

 • Welke wedstrijd zou je graag eens winnen?
  Alles alles alles, winnen is te plezant;)

 • Vind je het belangrijk dat je sokken bij je T-shirt passen?
  Niet echt, er zijn belangrijkere dingen in het leven dan een paar sokken.

 • Wat doe je absoluut niet graag tijdens een training?
  Overgeven haha, gelukkig gebeurt dat niet vaak! Zo heel af en toe komen er nu eenmaal trainingen waarbij je de verzuring al tot in je kleine teen voelt en weet dat er nog een reeksje volgt, al moet ik toegeven dat de voldoening achteraf dan wel vaak het grootst is.

 • Zit je op Strava?
  Ik heb een account, maar nog niks mee gedaan.