Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Recreatieatletiek

It giet oan! Nieuwe datum voor Corrida - 27 maart 2022

14 december 2021

Voor het tweede jaar op rij werd de Leuvense Eindejaarscorrida geannuleerd omwille van Covid-19. Traditioneel sluiten 6.500 sportievelingen het jaar gezamenlijk sportief af op de laatste zondag van het jaar. Dit jaar jammer genoeg dus weer niet, al komt er in maart een herkansing. Net als vorig besliste de organisatie en het stadsbestuur om de Eindejaarscorrida, die normaal gezien plaatsvond op zondag 26 december 2021, te annuleren. “Het was niet opportuun om de corrida te laten doorgaan, hoe jammer dat ook is. De gezondheid en veiligheid staan steeds voorop”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

Nieuwe datum
Bij organisator Daring Club Leuven Atletiek (DCLA) is men niet bij de pakken blijven zitten. “Samen met het stadsbestuur hebben we gezocht naar een nieuwe datum om de corrida alsnog te organiseren in 2022”, zegt Marc Beullens van DCLA. “En met succes. Op zondag 27 maart 2022 maken we er met z’n allen een sportief feest van! De omstandigheden zullen dus wat anders zijn dan andere edities, maar dat wil zeker niet zeggen dat het minder sfeervol wordt. We hopen dan ook dat we opnieuw op een massale opkomst kunnen rekenen.”
De inschrijvingen gaan deze week al van start op woensdag 15 december. Wie zich reeds had ingeschreven voor de corrida in december zal zich opnieuw moeten registreren.

Alle info vind je op corridaleuven.be.