Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Wedstrijd ROBA

19 april 2023

Een relatief kleine wedstrijd vlakbij huis, de ideale gelegenheid om (eerste) wedstrijdervaring op te doen met oog op het PK. Spijtig genoeg zagen we slechts een kleine delegatie van de oriëntatiegroep aan het werk in Wespelaar. De aanwezigen hadden er echter veel zin in en compenseerden voor hun kleine aantal met extra enthousiasme.

Jasper en Oliver gingen aan de slag op de 800m. Jasper raakte spijtig genoeg geblesseerd en kon zijn beste vorm niet tonen. Beterschap Jasper! Oliver liep zijn eerste officiële wedstrijd en was lichtjes zenuwachtig. Hij liep een zeer goede wedstrijd: 3de plaats met 2.22 op een eerste 800m zonder spikes. Er is nog heel wat vooruitgang mogelijk zowel op technisch als tactisch vlak maar dit was zeker een resultaat om fier op te zijn.

Sam liep een 100m sprint, de 4 banen in ROBA is wat wennen als je onze piste gewend bent maar Sam liep in zijn gekende mooie stijl een goede wedstrijd.

Als slot stond de Zweedse estafette op het programma, een fijn concept (400m/300m/200m/100m) en ideaal om het groepsgevoel wat te stimuleren.

Max en Timo kwamen Oliver en Jasper vervoegen voor de estafette maar botsten dus op een geblesseerde Jasper. Gelukkig werd een vriendelijke ACKO atleet gevonden om het groepje uit de nood te helpen. Goed gedaan mannen, ik hoop jullie nog regelmatig terug te zien op wedstrijd!

Bedankt aan de buren van ROBA voor de gezellige sfeer, het zat weer goed in elkaar.