Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

We are DCLA !

DCLA schitterend tweede in Interclub Super League in Luik !

Naimette Xhovémont (Luik), 07 mei 2023

In de eerste uitgave van de gezamenlijke Interclub competitie voor Mannen en Vrouwen behaalde het team van DCLA een schitterende tweede plaats ! Dikke proficiat aan atleten en trainers en veel dank aan de fans die in Luik voor dit hoogtepunt uit de sportieve geschiedenis van DCLA zorgden.
Een uitgebreid verslag volgt morgen in de loop van de dag. Vandaag zijn we bijzonder trots op alle atleten die met veel overgave en strijdlust dit zeer bijzondere resultaat voor DCLA uit de brand sleepten.

Met een vernieuwd en dynamisch team dat in verschillende disciplines onverwacht en opvallend hoog scoorde veroverde DCLA de harten van alle aanwezigen in Luik. “Jullie hebben ons tot op het laatste het vuur aan de schenen gelegd in de strijd om de titel”, zo zei de teamcoach van het winnende Excelsior achteraf. “En jullie toonden een voorbeeldige en aanstekelijke teamspirit”. Beter kunnen wij het gevoel niet beschrijven dat gedurende deze Interclub-dag in Luik heerste. DCLA behield tot aan de afsluitende aflossingen inderdaad zicht op het behalen van de nationale titel en dankte dat voor een groot deel aan die unieke teambeleving.

Met Hanne Claes beschikte DCLA over het ideale boegbeeld en uithangbord van dit topteam. Hanne trad uit haar comfortzone door de korte sprint – 100m en 200m - voor haar rekening te nemen en hierin de verzamelde nationale top overtuigend te verslaan. In de afsluitende 4x400m Mixed legde Hanne dan ook nog de basis voor een duik van dit team onder het (vorige) nationale record over de afstand, dat door het elite-team van OEH werd verbrijzeld.

DCLA kaapte liefst 9 individuele overwinningen weg in de 38 disciplines op het programma. Zo behaalde het polsstokteam met Thomas en Elien een maximumscore, liep Pieter Sisk solo naar winst en een toptijd over 800m, zette David Boda in het hinkstapspringen de concurrentie knock out in de eerste ronde, spreidde Kasper Verbeylen met de kogel overmacht ten toon en zette Nina Hespel DCLA in de ochtendsessie op weg naar een memorabele DCLA-dag door de 400H daadkrachtig naar haar hand te zetten. Maar voor het “moment de gloire” van de dag zorgde super sub Kobe Hermans door in de 3000m het hele veld, inclusief Michael Somers en Simon Debognies af te troeven voor winst in een zinderende slotronde. Een foto om voor altijd boven je bed te hangen, hé Kobe.

Bij afwezigheid van John Heymans, Guillaume Grimard en Stijn Baeten verzekerden de Beesten van Guy en Bart ons van klinkende scores in het afstandslopen, met Elias Sleeckx en Lode Van Tente als nobele onbekende uitblinkers. En wat gezegd van Diego Cassin die er als amper 18 jarige niet voor terugdeinsde om in de 3000m steeple met verve de DCLA-kleuren te verdedigen. Bij de vrouwen traden Laura Hombroux en Louise Hendrickx voor het voetlicht met topscores over 3000m en 5000m.

Kwinten Cools wierp de discus verder dan ooit, Noor Koekelkoren verpulverde haar PR over 100m horden. Dai, Joke, Richard, Marnix, Florence, Benedikt, Lander, Evi, Claire, Mirte, Karsten, Kasper en Jill haalden het maximale uit hun competities. Maar even waardevol waren de prestaties van Sam, Lou, Mona en Frederik die ons in knelpuntdisciplines uit de nood hielpen of die bereidwillig invielen als reddingsboei bij een last minute afmelding. In de eindafrekening telt elk punt en daarom is elke atleet bij zo’n Interclub-wedstrijd even waardevol.

De 4x100m aflossingen leken wel finales van nationale kampioenschappen, zodoende kwamen de verdiensten van onze teams hier onvoldoende uit de verf. Zo stormde het jonge team Phaedra, Chloë, Uma en Noor naar de tweede snelste DCLA-tijd ooit gelopen in onze 80-jarige geschiedenis, op amper enkele tienden van het clubrecord. Alpha, Kasper, Jasper en Marnix zetten de 8° DCLA prestatie aller tijden in de sprint relay op de borden. Ola.

Ook Olympian Ben Broeders was van de partij om de clubgenoten aan te moedigen. Eventuele invallers Marijke, Tess, Luna, Marie en ook Elie, Jana, Yinthe, Quinten, Anne, Momodou en anderen die we onbedoeld vergeten, waren gewaardeerde supporting acts voor dit wonderlijke team. We vermelden ook graag Hanne en Stien Van Loock bij wie rood-wit bloed door de aderen stroomt en die zich in de aanloop naar dit event alweer ongelooflijk bereid toonden om aan het DCLA-team bij te dragen.

John Heymans ontbrak met reden op deze Interclub. Hij liep de voorbije nacht in Los Angeles een 5000m in fenomenale 13’16”88, op amper 3 seconden van het mythische clubrecord en ex-wereldrecord van Miel Puttemans. Dit levert John haast zeker een selectie op voor het WK Atletiek in Budapest later dit jaar. Wat een breakthrough.

Practicalities : onze onovertroffen videoman Marc Schrevens brengt eerstdaags een beklijvend beeldverslag van deze heuglijke dag. Volledige uitslagen zijn te vinden op de vrij onvindbare link https://www.liveathletics.be/rfcl/live/menu_mobile.html#/schedule“What is the name ? DCLA” (David Boda).
Ivo