Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

BVV cadetten en scholieren : een ware thriller zonder eind

15 mei 2023

De twaalf beste jeugdploegen van Vlaanderen waren gisteren op het appel in ons eigen stadion in Kessel-Lo om te dingen naar de o zo gegeerde beker. We ambieerden absoluut een podiumplaats en hoopten stiekem zelfs op de overwinning. Het zou uiteraard fantastisch zijn moest dit lukken op onze eigen piste !


Op schema zaten we gegarandeerd en de aflossingen ging de ontknoping bieden in dit zinderend slot. En toen kwam de bewogen 4x100 bij de scholieren meisjes die er een stokje kwam voor steken. Onze DCLA-ploeg haalde de eindmeet niet, kreeg een herkansing, klokte de snelste tijd maar de jury hakte de knoop niet door en laat de beslissing wie met de beker aan de haal gaat aan de Vlaamse jurycommissie. Jammer dat het dus niet louter sportief kan beslecht worden. Hopelijk valt de uitspraak in ons voordeel, dromen mag...


Het eindresultaat kennen we dus nog niet maar vast staat zeker wel dat onze cadetten en scholieren zich deze dag volledig in de strijd smeten. Een op en top gemotiveerde ploeg zorgde voor een ongekende teamspirit. Het was formidabel om onze rood-witten zo te zien knokken voor elk punt en de vele supporters zo te zien meeleven. Het was een overheerlijk atletiekdagje! 

Later meer met een uitgebreid verslag van de resultaten van onze jonge toppers. 

Ilse Verlinde