Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

g-atletiek

Intens lang WE voor de G-atleten

Mechelen, 24 mei 2023

Hemelvaartweekend, dat betekent 3 volle dagen sport voor de G-atleten tijdens de Special Olympics. Dit jaar trokken we naar het Sportpark De Nekker in Mechelen.
8 atleten verdedigden de DCLA-kleuren : Lore, Myrthe, Jorn, Jeroen, Thias, Nathan, Willem en Liam. Daarnaast namen er nog 6 atleten deel via de VZW Alvinnenberg : Cindy, Joris, Jenthe, Marc, Johnny, nog een Joris. En dan liep er nog een blinde G-atleet van de VZW Adem, Henri, samen met Dieter mee. In totaal dus 15 atleten die in onze G-werking 2 maal per week trainen.
Er werd gelopen, geworpen en gesprongen, met veel enthousiasme. De trainers zagen veel heel goede prestaties, soms te goed want er is een regel dat de atleten maar 20% beter mogen presteren dan de vooraf aangegeven waarde (dit ivm het opstellen van eerlijke reeksen). Voor Willem en Liam was het een allereerste wedstrijdervaring, en dit is voor herhaling vatbaar.
Speciale vermelding voor de 1500m van Henri, begeleid door Dieter. Henri is volledig blind en loopt dus samen met een begeleider. Deze begeleidt Henri door middel van een soort koord, alsook door mondelinge opmerkingen. Proficiat dus aan Dieter, die ondanks zijn vrees voor deze uitdaging, dit perfect gedaan heeft. En veel dank aan Jeroen Van Nieuwenhove die hier veel tijd in heeft gestoken.
Deze 3-daagse was zoals elk jaar een feest, met sportieve atleten, ouders en trainers die mekaar aanmoedigen en feliciteren.
Catherine