Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Gezellige avondmeeting met mooie prestaties in Booischot

Booischot, 02 juni 2023

Met 7 atleten ging de trainingsgroep van Stéphanie nog een laatste wedstrijd doen voor het begin van de examenperiode. We kozen voor de avondmeeting in Booischot. Een mooie zomerse avond met spijtig genoeg wel soms wat veel wind in de verkeerde richting. Iedereen was zeer gemotiveerd om het eerste deel van het zomerseizoen af te sluiten met een mooie prestatie en dat deden ze ook!
We begonnen met de reeksen van de 100m.
Eerst waren de cadetten meisjes aan de beurt. Met veel tegenwind liepen Katie Rupert en Ellen Schotte naar een evenaring van hun record in respectievelijk 14.15 en 14.36. Ana Pardon lukte zelfs een PR in deze winderige omstandigheden met 14.54.
Daarna was het de beurt aan de scholieren jongens. Zij gingen voor een onderlinge strijd om de snelste prestatie van de avond binnen de groep. Nanno Jacobs en Yaro Gins liepen samen in de eerste reeks. Na een bijna valse start liep Nanno een zeer sterke en mooi technisch uitgevoerde wedstrijd in een dik PR van 12.35. Ook Yaro liep een PR en een eerste duik onder de 13 seconden in 12.97. In de tweede reeks liepen Mathias Ghysbrecht en Thomas Angevaare. De reeks begon met een valse start die pas werd afgeschoten als een paar atleten al bijna 80m hadden gelopen. Na een twijfelachtige beslissing van de jury mocht iedereen toch herstarten. Thomas liep een sterke reeks en eindige uiteindelijk in een PR van 12.35. Net daarachter liep Mathias binnen na een aarzelende start in ook een PR van 12.43 en dit allemaal met tegenwind. Uiteindelijk bleek Nanno sneller dan Thomas met 1 duizendste verschil.

Na een korte rustpauze was het alweer opwarmen voor de reeksen van de 200m. Spijtig genoeg liep de organisatie bijna een half uur vertraging op wat niet ideaal is voor de concentratie.
Ana liep alweer een PR met een tijd van 30.37. Katie en Ellen kregen stevige concurrentie van een paar andere atletes. Katie vocht mee voor de winst in haar reeks en dat leverde haar een mooi PR en een eerste duik onder de 29seconden met 28.95. Ellen startte sterk maar kon het niet helemaal doortrekken tot aan de finish. Ze eindigde in 30.27, niet ver boven haar PR.
Dan stonden de scholieren jongens weer klaar voor hun onderlinge strijd. Thomas had een duidelijke opdracht om even snel te starten als op zijn 100m. Dat deed hij en dat leverde hem een zeer dik PR op van 25.54 (1,5 seconden onder zijn vorige besttijd van een paar weken geleden!).
Nanno, Mathias en Yaro mochten het tegen elkaar opnemen in de tweede reeks. Dit leverde een mooie strijd op en Nanno liep alweer een besttijd met 24.91. Eerste duik onder de 25seconden, doel van de avond geslaagd. Mathias kon zijn tijd van de BVV niet evenaren door vermoeidheid maar liep wel zijn tweede beste tijd ooit, 25.09. En daarachter liep ook Yaro alweer een mooie besttijd van 26.49. Hij kruipt stilaan dichter bij zijn trainingspartners. Leuk om deze onderlinge strijd te zien tussen deze jongens.

Ook Amber Willepenninckx die onze looptrainingen meedoet deed mee, maar dan in het discuswerpen. Ze wierp haar discus naar 33m70, niet ver onder haar PR.

Andere DCLA resultaten:
Junior Robbe Goossens: 200m in 25.45 (PR)
Scholier Louis Coeckelberghs: discus in 39.64
Cadet Erjen Stiers: 800m in 2:17.70
Cadet Pepijn Van Herterijck: 800m in 2:29.26
Cadette Amélie Koninckx: 800m in 2:37.10
Stéphanie