Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Masteratleten DCLA spectaculair tweede in interclub afdeling 1!

05 juni 2023

Na hun verrassende winst in afdeling 2B vorig jaar en promotie naar afdeling 1 kreeg de gemengde masterploeg dit jaar een nieuwe uitdaging voorgeschoteld: in elk geval behoud in afdeling 1 vrijwaren en zo mogelijk wat beter doen. Afdeling 1 was immers een veel sterker deelnemersveld… “Wat beter doen” is uiteindelijk uitgedraaid op een thriller waarbij DCLA spectaculair tweede werd met acht punten verschil achter AS Rieme, de uittredende kampioen van afdeling 1 en met elf punten voorsprong op nummer drie (ACHL).

Een zonnige en winderige atletieknamiddag begon met Stéphanie Herssens, die zowel op de 100 als de 200m de tweede plaats pakte, dadelijk al 22 punten. Dawie Punga deed wat hij kon op dezelfde loopnummers en haalde 6 punten binnen met vooral een sterke 200m. Bij de kampnummers bevestigde Daan Huybrechs, de ontdekking van vorig jaar, zijn hoogspringtalent met een vierde plaats. Vaste waarde Edwin Nys pakte de derde plaats bij het kogelstoten en verbeterde zijn eigen clubrecord. An Serbruyns bleef onder haar waarde in het speerwerpen maar twee punten zijn twee punten. In het verspringen behaalde Lies Merckx een indrukwekkende tweede plaats met 4,32m, meteen ook een clubrecord. Op de 800m sprokkelde Marieken Verhaeghe vier punten voor de club, terwijl Mona Rahmé op de 1.500m autoritair won. Op dezelfde afstand liep Steve Van Damme bij de heren een schitterende vijfde plaats.

Intussen werd al duidelijk dat de eerste tabelhelft voor DCLA een zeer realistisch doel was, maar daar stopte het niet, integendeel. Loïc Lemaître had op het PK al een opgemerkte comeback in het speerwerpen gemaakt (waar hij nog twee senioren moest laten voorgaan), maar domineerde vandaag bij de masters met een eerste plaats (50,54m) én een verbetering van zijn eigen clubrecord. Marc Neefs pakte een zesde plaats bij de 400m onder de 59”. Sofie Rummens begon in het hoogspringen toen er maar één andere dame meer in de wedstrijd was en pakte autoritair de eerste plaats met 1,55m, meteen ook een verbetering van haar eigen clubrecord. Daan Huybrechs had zich opgeofferd om ons na het hoogspringen ook te verdedigen bij het verspringen en liet met een knappe 4,57m een achtste plaats optekenen ondanks een opspelende quadriceps. Voor het discuswerpen bezorgde Catherine Timmermans ons een knappe derde plaats. Voor het kogelstoten liet ze een afgetekende winst noteren én met 12,01m een nieuw clubrecord. Edwin Nys zorgde eveneens voor de volle buit bij het discuswerpen.

Parallel met die kampnummers waren er de langere loopnummers. Net als vorig jaar leverde Halen ook een mooie bijdrage voor de interclubcompetitie, en Sofie Hendrix zorgde daarvoor op de 3.000m met zes punten. Jelle Janse sprokkelde bij zijn debuut op de 3.000m zeven punten bijeen. Op de 5.000m ten slotte liep Seppe Odeyn een dijk van een wedstrijd met een derde plaats én een verbetering van zijn eigen clubrecord.

En dan was het de beurt aan de twee slotnummers, de aflossingen bij dames en heren. Bij de heren gaven Jelle Janse, Steven Decoster, Marc Neefs en Loïc Lemaître op de 4x400m het beste van zichzelf met een mooie 3’59”48, maar dat volstond enkel voor een negende plaats, wat vooral veel zegt over het sterke deelnemersveld. Bij de dames verlengden Lies Merckx, Elise Rummens, Marieken Verhaeghe en Stéphanie Herssens hun sterke prestaties op de 4x100m met een derde plaats in 57”62.

Daarmee hebben de DCLA-masters getoond dat ze op interclubniveau hun jongere clubgenoten recht in de ogen kunnen kijken, want promoveren naar de hoogste afdeling is één ding, maar daar dan dadelijk de tweede plaats afdwingen in een merkelijk sterker deelnemersveld is zonder meer een schitterende prestatie. Ook dank aan de supporters en de atleten die zich als reserve beschikbaar hielden, aan de juryleden én aan ROBA voor een uitstekende organisatie van een zonnig atletiekfeest!

Het mastercoachteam (Erika De Raeve, An Serbruyns en Jeroen Van Nieuwenhove)