Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

DCLA headlines op Atletieknieuws.be

Hanne, Pieter, Elien en Elie zetten recordwals voort

Genève, Oordegem, Leiden, Bergen, 10 juni 2023

Wat een zaterdag 10 juni ! Hanne Claes (400H) en Pieter Sisk (1500m) scherpten de clubrecords die ze eerder deze week al verbeterden nog verder aan. Elien Vekemans liet een nieuw Belgisch record outdoor voor beloften optekenen en Elie Bacari evenaarde het DCLA-clubrecord over 110m horden.
Hanne Claes was aan de slag in Genève (SUI) en won overtuigend haar race over 400H dank zij sterke eindsprint. De chrono van 54”75 is 13 honderdsten sneller dan haar besttijd van eerder deze week. Het is ook de Olympische limiet maar die telt pas vanaf 1 juli. Hanne nestelt zich zo ook in de voorlopige Top 16 van de wereld. Nina Hespel vond daar niet helemaal het goede ritme en finishte in 57”03.

Pieter Sisk had op de Flanders Cup in Oordegem eindelijk ideale tempomakers tot aan 1200m. Het Amerikaanse Under Armour Pro Team dat momenteel in Leuven verblijft organiseerde er een tempotrein die Pieter toeliet om na verbluffende eindspurt in winnende 3’35”12 af te sluiten, meer dan één seconde beter dan zijn PB van afgelopen dinsdag. Het is ook de vijfde prestatie aller tijden in België over 1500m en goed voor een Top 32 op de Wereldranglijst van dit jaar.

Nog in Oordegem profiteerde Elie Bacari van lichte rugwind en pittige tegenstanders om zijn besttijd over 110H bij te stellen. Met 13”73 evenaart hij zomaar het DCLA-clubrecord van Denis Hanjoul, die overigens in Genève zijn land- en clubgenoten kwam groeten. Elie staat nu in de voorlopige Top 10 van Europa bij de beloften en mag later deze zomer dromen van een finaleplaats op het EK U23.

Elien Vekemans trok naar het Nederlandse Leiden voor de traditionele Gouden Spike meeting. Elien won er het polsstokspringen met 4,42m, een nieuw Belgisch en clubrecord outdoor bij de beloften. Met die prestatie schuift Elien op naar plaats 2 in Europa bij de beloften. Ook zij mag stilaan hoge ambities koesteren voor dat EK U23.

In het Noorse Bergen werd Ben Broeders 4° in een hoogstaande polsstokcompetitie. Met 5,76m na een foutloos parcours lukte Ben alvast zijn beste prestatie van dit seizoen.

Nog in Oordegem waren er persoonlijke besttijden in de 1500m voor John Heymans (3’40”07) en voor Louise Hendrickx (4’29”34). Sam Vanmolecot stelde PB’s met kogel en discus flink scherper.
Ivo