Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

varia

Bedankt Jan! Geniet van je pensioen!

25 juni 2023

Vele kennen onze club in al zijn sportieve prestaties. Die zijn echter alleen maar mogelijk dankzij het vele werk van trainers, maar ook het werk achter de schermen en de goede samenwerking met de Stad Leuven. Werken achter de schermen is iets wat Jan als diensthoofd Sportpromotie bij de stad Leuven op het lijf geschreven was.
Jan was zijn 44 jaar lange carrière een vurige pleitbezorger van de goede samenwerking tussen clubs en de stad. Bij zijn pensionering is het dan ook niet meer dan gepast dat we dit dankjewel uitspreken voor 44 jaar goede samenwerking.

Jan was een pionier die vanaf het begin van zijn carrière heeft gebouwd aan een sportdienst die van Leuven een sportieve stad gemaakt heeft. Jan zorgde steeds voor een goede samenwerking tussen clubs en de stad, niet alleen met DCLA, waar hij als atleet ervaring mee had, maar voor alle sportclubs. Een goede samenwerking die werd bewerkstelligd door een goed begrip van de noden van de clubs en deze van de stad.

En als er al eens een misverstand ontstond, was een klein telefoontje dat steevast begon met ''t is Jan van de sportdienst' dikwijls genoeg iedereen terug op dezelfde lijn te krijgen.
Zoals de vele clubs die aanwezig waren tijdens zijn pensioenviering zegt ook DCLA: Dankjewel Jan! Want Jan is wel een man van den daring, maar in zijn job toonde hij dezelfde drive voor alle Leuvense clubs.

De schitterende samenwerking tussen clubs en de stad in de organisatie van de sportkampen hebben we aan Jan te danken en hij en zijn collega's zijn al jarenlang onze steun en toeverlaat bij onze evenementen, waarbij niet in het minst de Eindejaarscorrida, polstokgala en de Meeting voor Mon. Het feit dat Leuven grote organisaties uitbouwt waarvan de opbrengsten terug naar de clubs gaan hebben we ook aan Jans steun te danken.

Bij zijn pensionering riep Jan zijn collega's, maar ook zijn politieke oversten op om de goede samenwerking met de clubs te blijven verderzetten. We scharen ons dan ook graag achter zijn oproep.

Jan gaat dan wel met pensioen, maar we hopen hem nog vaak te zien op DCLA. Dit pensioen is immers geen afscheid, maar een volgende fase waarbij we weten dat den daring, altijd een plaats is om terug te keren, herinneringen op te halen en samen nieuwe herinneringen op te bouwen.
Dankjewel Jan voor alle mooie jaren en hopelijk tot binnenkort!!