Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

BK AC in Brugge

31 DCLA-atleten naar BK AC in Brugge (updated)

Kessel-Lo, 27 juli 2023

Maar liefst 31 DCLA-atleten (13 mannen en 18 vrouwen) zijn geselecteerd voor deelname aan de Belgische Kampioenschappen Alle Categorieën die op 29 en 30 juli plaatsvinden in Brugge.
John Heymans gaat op dit BK op zoek naar kwalificatie voor het WK in Budapest en rekent daarvoor in de 5000m op de hulp van o.a. Isaac Kimeli en Robin Hendrix. De strijd om de titel is hier ondergeschikt aan de chrono. Vlaams kampioen Lode Van Tente is hier verwikkeld in een veelbelovende strijd om de ereplaatsen.

Ben Broeders heeft zijn WK-ticket al op zak en wil op dit BK het vertrouwen aanscherpen. Thomas Van Nuffelen kan in het polsstokspringen voor de DCLA-dubbel zorgen. Pieter Sisk wil zich over 800m in het spoor nestelen van WK-gangers Crestan en De Smet.

Voor Kwinten Cools en Kasper Verbeylen wenken medailles in het kogelstoten, Kwinten kan met de discus ook de hand uitsteken naar eremetaal. Voor Sam Vanmolecot is dit BK een mooie bekroning van een seizoen waarin hij PB’s bij de vleet sloopte.

Alleskunner David Boda wijkt op dit BK uit naar het verspringen waarin hij onlangs met indrukwkkende 6,90m debuteerde. Voor top 8 moet David op de top van zijn kunnen presteren. Richard Mayango vond dit seizoen een uitdaging over 400m horden en zijn mooie traject over die afstand brengt hem verdienstelijk op dit BK. Coach Amer Ali Hatef slaat de gebeurtenissen graag van nabij gade en reserveerde zich startbewijzen over 400m horden en in het hinkstapspringen.

Alpha Boye vertegenwoordigt het mannelijke DCLA-legioen in de sprint over 200m. Verrassing in de selectie is master Loïc Lemaitre die zich over 3000m steeple zomaar tot de nationale top mag rekenen.

Bij de vrouwen ligt de weg naar de titel over 400m horden open voor Nina Hespel. Hanne Claes is onvoldoende hersteld van een bacteriële infectie en geeft begrijpelijk forfait. Hanne zal er wel bij zijn op de DCLA Meeting voor Mon ! Nina is op zoek naar het (terug)vinden van het perfecte passenritme in deze aartsmoeilijke discipline. Benedikt Tchimou vergezelt Nina en mikt op een plaats in de finale.

Lore Boonen kampte lange tijd met een hardnekkige overbelastingsblessure maar maakte met 12"15 een overtuigende comeback over 100m. Ze kan in Brugge meteen vol aan de bak in het sprintgeweld van de Belgian Rockets. Over 400m hebben we maar liefst 4 ijzers in het vuur : Marie Fickers werd net niet moedeloos van de strijd tegen opeenvolgende blessures en gaat er vol tegenaan voor een plek in de finale. Ook ervaren Ine Hugaerts die dit jaar een flink tandje bijstak in de trainingen rekent op een positieve verrassing. Claire Jacobs zette dit jaar al een PB neer over 400m en kan in Brugge misschien nog beter doen. Jana Milutinovic kaapte het laatste startbewijs over deze afstand weg en maakt haar BK-debuut.

Marieke Van Leeuwen opteerde dit jaar voor het kortere werk en mag met puike 2'16"21 over 800m haar BK-kans wagen. Laura Hombroux pakte vorige week uit met verbluffende 4'27"76 over 1500m en heeft nu helemaal aansluiting gevonden bij de nationale top. Nu nog de BK-stress overleven. Voor master Mona Rahme ligt er op dit BK een uitgelezen time trial over 1500m in het verschiet. Louise Hendrickx ontdekte bij de Interclub de 5000m-loopster bij zichzelf en treedt aan in een zeer aantrekkelijk veld. Races om naar uit te kijken.

Kersvers Europees zilveren Elien Vekemans gaat in het polsstokspringen dan weer op titeljacht die haar de nodige bonuspunten en zekerheid kan opleveren voor haar WK-selectie. Scholiere Gitte Bellemans ambieert om in dit hoge gezelschap één of twee hoogtes te bedwingen.

Bo Brasseur profiteert van haar jaarlijkse vakantie in België om op dit BK en op de Meeting voor Mon de DCLA-clubkleuren in the picture te zetten. Net als vorig jaar kan Bo van dit BK met een medaille terugkeren naar haar nieuwe thuisbasis in de USA. Florence Amon is deel van een exclusief gezelschap van 8 vrouwen die strijden om de titel in het hinkstapspringen. Als alles eindelijk even meezit is Florence tot veel in staat.

Joke Liefooghe kwam, zag en verbeterde haar PB’s met kogel en discus tijdens haar eerste seizoen in DCLA-outfit. In beide disciplines kan ze proberen om opnieuw beter te doen. Vaste waarde Jill Emmerzaal meet zich met de nationale top in het discuswerpen. Het hamerslingeren is deze keer niet verbannen naar een troosteloos verlaten terrein. Je kan dus op zaterdag vanaf 13:00 uur Evi Vercruysse & Co aan het werk zien in Brugge. Evi lukte recent haar seizoensbeste en groeit naar haar beste vorm toe.

Live results zijn te volgen via atletiek.nu :
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/39540/

Ivo