Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Meeting voor Mon – Flanders Cup – Kessel-Lo 5 AUG 2023

04 augustus 2023

De Meeting voor Mon en het polsstokgala trekt meer dan 850 atleten uit 38 landen aan om een mooie namiddag en avond atletiek te bezorgen.
DCLA – 4 geselecteerden voor het WK Atletiek !

4 atleten van DCLA werden geselecteerd voor deelname aan de Wereldkampioenschappen Atletiek die van 19 tot 27 augustus plaats vinden in Boedapest. 3 onder hen kiezen de Meeting voor Mon als laatste voorbereiding op dit WK.

Ben Broeders ontvangt in het polsstokspringen een hoogstaand internationaal en nationaal veld. Dit is een Urban Event dat plaatsvindt aan Hal 5 in Kessel-Lo. Hier zijn o.a. Menno Vloon (NED) en Valentin Lavinnenie (FRA) de internationale blikvangers. Op het BK nam Ben de goede aanloop richting WK en hopelijk kan dit zich doorzetten. Als de gelegenheid (lees het weer) een 5.82 zou toelaten gaat Ben dit niet laten liggen want dit zou hem een heel vroege kwalificatie voor de Olympische Spelen opleveren.

Elien Vekemans won recent zilver op de Europese Kampioenschappen voor Beloften in Espoo (FIN) in het polsstokspringen. Ook zij ontvangt in haar thuisstad een sterk deelnemersveld, met O;A; de Duitse Katharina Bauer. Op het recente BK kwam ze al dicht bij het BR van 4m52 en als het weer het toelaat zal ze zeker een nieuwe poging wagen.

Hanne Claes verbeterde dit jaar het nationale record over 400m horden en heeft nu aansluiting bij de absolute wereldtop in haar discipline. Zij neemt het op tegen o.a. de Portugese kampioene Vera Barbosa en de sterke Ierse Kelly McGrory.

John Heymans dwong WK-selectie af voor het WK over 5000m. John bereidt zich via een trainingsstage voor op dit WK.

Andere opmerkelijke DCLA-atleten op deze meeting zijn Nina Hespel en Stijn Baeten. Nina werd op Europese Kampioenschappen voor Beloften knap 5° over 400m horden en kiest zaterdag voor de 300m. Stijn Baeten sluit zijn mooie loopbaan als wedstrijdatleet af over 1500m en wordt daarvoor passend in de bloemetjes gezet. Sttijn hoopt in dit veld mee te strijden voor winst in zijn favoriete afstand.

België – Wederoptreden van Paulien Couckuyt

Paulien Couckuyt scheurde 15 maanden geleden de kruisbanden van haar knie. Na een lange revalidatie maakt de atlete van Vilvoorde AC haar wederoptreden op haar trainingspiste in Kessel-Lo. Paulien opteert voor de 400m vlak en voert bij haar eerste optreden de B-reeks over 400m vlak aan.

Over 300m start Helena Ponette als topfavoriete. Helena komt op het WK Atletiek individueeel in actie over 400m en in het team van de Belgian Cheetah’s over 4x400m. Andere Belgen in het hoofdprogramma zijn Jolien Boumkwo die aantreedt in het hamerslingeren en het kogelstoten, Philip Milanov in het discuswerpen en kogelstoten, Zita Goossens en Jef Vermeiren in het hoogspringen, Mariska Parewyck over 800m, Dries Peeters in de 400m horden en Clément Deflandre in de 3000m. Tienkamper Jente Hauttekeete krijgen we aan het werk over 110m horden en in het discuswerpen.

Internationale blikvangers

Internationaal wordt het uitkijken naar 2 absolute wereldtoppers die de Meeting voor Mon uitkozen als laatste voorbereiding op het WK in Boedapest. In de 3000m is de Amerikaan Cole Hocker van de partij, 6° van de Olympische Spelen in Tokio en lid van Team USA op het WK over 1500m. Hocker is een legende in het afstandslopen in de USA. In de 1500m bij de vrouwen komt Natoya Goule-Toppin uit Jamaica aan de start. Goule-Toppin was 3 keer finaliste op WK’s en Olympische Spelen over 800m. Op de huidige wereldranglijst staat Goule-Toppin op plaats 4 over 800. In Kessel-Lo waagt Goule-Toppin uitzonderlijk over de langere 1500m. Aan de tempomakers werd een verschroeiend aanvangstempo gevraagd. Benieuwd wat dit oplevert.

In de 800m bij de mannen en vrouwen zijn er spannende confrontaties te verwachten tussen een veld dat erg aan mekaar is gewaagd.

Olympisch zilveren medaillewinnaar over 4x400m Javon Francis uit Jamaica krijgt over de baanronde af te rekenen met het jonge geweld van Omar Elkhatib uit Portugal en met zijn landgenoot Malik James-King.

Ook in de overige disciplines zijn er atleten om naar uit te kijken, zoals WK-atlete Cathelijn Peeters (NED) in de 400m, Lafranz Campbell in de 110m horden en Samantha Hall met de discus. En hou ook de Duitse zevenkampsters Sophie Weissenberg en Vanessa Grimm in de gaten.

De actie in de Gaston Roelants Atletiek Arena vangt aan om 13:30 uur en loopt door tot in de late avonduren. Het Hoofdprogramma wordt afgewerkt tussen 16:30 uur en 19:30 uur. Het polsstokgala aan Hal 5 vindt gelijktijdig plaats.

Er nemen atleten deel uit de volgende landen: België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Venezuela, Verenigde Staten, Oekraïne, Spanje Portugal, Macau, Mexico, Griekenland, Marokko, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot Brittanië, Algerije, Botswana, Estland,  Soedan, Israel, Jamaica, Namibië,  Turkije, Zwiterland, Bahrein, Canada, Cyprus, Koeweit, Letland, Polen, Uruguay, Zweden, Noorwegen, Ivoorkust

Vanaf 13.30u
www.meetingvoormon.be