Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Podium - 📸 Johnny De Ceulaerde

Podium - 📸 Johnny De Ceulaerde

Stéphanie Herssens - 📸 Sven Janssens

Stéphanie Herssens - 📸 Sven Janssens

Lien Terryn - 📸 Sven Janssens

Lien Terryn - 📸 Sven Janssens

Mona Rahmé - 📸 Sven Janssens

Mona Rahmé - 📸 Sven Janssens

Steve Van Damme - 📸 Sven Janssens

Steve Van Damme - 📸 Sven Janssens

Marc Neefs - 📸 Sven Janssens

Marc Neefs - 📸 Sven Janssens

Kim Geypen - 📸 Sven Janssens

Kim Geypen - 📸 Sven Janssens

Tom Van Ongeval - 📸 Sven Janssens

Tom Van Ongeval - 📸 Sven Janssens

Loïc Lemaitre - 📸 Sven Janssens

Loïc Lemaitre - 📸 Sven Janssens

📸 Johnny De Ceulaerde

📸 Johnny De Ceulaerde

Clubrecord 4x100

Clubrecord 4x100

Daan Huybrechs

Daan Huybrechs

Masteratleten DCLA kampioen in Interclub afdeling 1!

04 juni 2024

Na de promotie naar afdeling 1 in 2022 en de tweede plaats die we in afdeling 1 behaalden in 2023 konden de masteratleten van DCLA enkel maar verbeteren door kampioen te worden in afdeling 1. En dat is precies wat ze zondag hebben gedaan, in een spannende thriller in Lebbeke. Daarvoor moest titelverdediger AS Rieme worden geklopt, waar we vorig jaar acht punten achter bleven.

De wat frisse en betrokken, maar droge atletieknamiddag ging van start met kampnummers, waarbij Daan Huybrechs zijn vierde plaats van vorig jaar verbeterde naar een derde plaats. Lies Merckx raakte niet goed in haar ritme maar behaalde toch een vijfde plaats. Vaste waarde Erwin Nys verbeterde met de kogel zijn derde plaats van vorig jaar naar een tweede plaats en An Serbruyns sprong opnieuw in voor het speerwerpen en haalde een tiende plaats onder het motto ‘drie punten zijn drie punten’. En die punten zijn stuk per stuk nodig om er te geraken, zoals nog zou blijken.

Dan was het aan de sprinters: Stéphanie Herssens pakte op de 100m de tweede plaats zoals vorig jaar en legde later op de 200m met een volle seconde afstand beslag op de eerste plaats, beter dan vorig jaar. Bij de mannen gaf Evert Tilmans op de 100m alles wat hij kon voor een punt voor zijn club. Op de 200m haalde Stijn De Wit de negende plaats en vier punten.

En dan werd het echt money time voor DCLA. Op de 800m pakte Lien Terryn in een schitterende wedstrijd de tweede plaats, terwijl Loïc Lemaître zelfs zonder veel training gewoon even eerste werd in het speerwerpen. Mona Rahmé werd autoritair eerste op de 1500m, terwijl Steve Van Damme de vierde plaats haalde op dezelfde afstand. In de tussenstand stonden we al een poosje als eerste ploeg, maar zou dat zou blijven?

Lies Merckx kwam een tweede keer in actie voor het hoogspringen, om in te springen voor een geblesseerde Sofie Rummens, en had wat pech in de aanvangshoogte waardoor haar achtste plaats ook een zesde had kunnen zijn. Ook Daan Huybrechs dubbelde de springnummers en haalde eveneens een achtste plaats bij het verspringen. Vaste waarde Catherine Timmermans bezorgde haar club met ruime afstand de overwinning in het kogelstoten. Edwin Nys kwam opnieuw in actie met de discus en gaf ons een ruime overwinning. Eveneens vaste waarde Marc Neefs moest op de 400m opboksen tegen een resem veel jongere masters maar zoals we hem kennen gaf hij alles en schonk ons drie punten. An Sebruyns, die insprong voor het discuswerpen, bleef drie concurrenten voor, wat vier punten opleverde.

Dan was het aan de lange afstand. In haar heroptreden op de 3.000m wees Kim Geypen onder meer Karen Van Proeyen terug om met afstand de eerste plaats te pakken. Op dezelfde afstand bij de mannen moest Tom Van Ongeval opboksen tegen een sterke en jonge bezetting en op karakter haalde hij de achtste plaats voor ons binnen. En dan was er nog Loïc Lemaître, die een derde plaats behaalde op een eveneens sterk bezette 5.000m, waarmee zijn claim van “snelste speerwerper” een understatement is.

Uiteraard stonden de zenuwen strak gespannen voor de aflossingen. We hadden een voorsprong, maar was die genoeg? Zoals vorig jaar waren de helft van onze mannen op de 4x400m eigenlijk afstandlopers, zodat hun missie vooral was: de schade beperkt houden. Stijn De Wit, Marc Neefs, Steve Van Damme en Tom Van Ongeval slaagden erin om AS Rieme slechts zeven punten te laten inlopen, zodat de vrouwen bij de 4x100m met negen punten voorsprong van start konden gaan. De missie was dus vooral de aflossingen niet verkeerd laten lopen en de wedstrijd controleren. Maar Elise Rummens, Lien Terryn, Stéphanie Herssens en Lies Merckx deden veel meer dan dat en wonnen met overwicht de laatste wedstrijd van de dag in een dik clubrecord. Een prachtige bekroning van een verdiende zege met twaalf punten voorsprong op AS Rieme.

Dank aan de supporters en de atleten die zich als reserve beschikbaar hielden, aan de juryleden en aan Lebbeekse AC voor de uitstekende organisatie!

Het mastercoachteam (Erika De Raeve, An Serbruyns en Jeroen Van Nieuwenhove)