Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Recreatieatletiek

Verslag 20ste Eindejaarscorrida Leuven

Leuven, 31 december 2017

Vooraleer de Corrida startte, hadden we reeds een record beet. Midden november was de werkploeg van 168 medewerkers al volledig, met dank aan Dirk Janssens (groep Jeroen), Ilya (Defrére) en de groep van Caroline, die voor meerdere personen zorgden. Deze laatste groep beperkte zich niet tot helpen op de dag zelf, maar ze hielpen ook op zaterdag met de opbouw mee. Bij de groep van Dirk gaan de euro’s van de vrijwilligersvergoeding naar Kom op tegen Kanker, bij de groep van Ilya is het voor hun kamp en voor de groep van Caroline voor de stage. Dit zijn allen mooie initiatieven die hopelijk in 2018 navolging krijgen. Het is voor een organisator een veel geruster gevoel, dan dat je tot op het laatste uur voor medewerkers moet “bedelen”.

Vanaf donderdag was het op het Ladeuzeplein een drukte van jewelste. Eerst was er de spanning of alles van de schaatsbaan op tijd zou opgeruimd zijn, wat wel degelijk het geval was. Daardoor konden wij onze tenten, het podium en de bureaucontainer laten plaatsen. Op vrijdag was het de dag van de leveringen, zowel van leveranciers, als van ons materiaal van Kessel-Lo. Dit is steeds een hele verhuis.

Deze twee dagen verliepen vlot en droog. Op zaterdag begonnen we met wat regen, maar dit ging snel over en, met de hulp van een hele groep (totaal 16 personen) kreeg het Ladeuzeplein in een rotvaart een hele metamorfose. Het liep zelfs zo vlot dat alles tot in de puntjes klaarstond voor ’s anderdaags.

Voor zondag hadden ze veel regen en wind voorspeld. “Gelukkig” was alleen de wind van de partij. Door de weliswaar hevige wind moest in de Bondgenotenlaan alles goed vastgemaakt worden en op het Ladeuzeplein een deel van de spandoeken verwijderd worden, want de hekkens vlogen om.

De schrik die we hadden over de deelnemers, omdat het de laatste dag van het jaar was, was ongegrond. De dag zelf bleven de inschrijvingen maar binnenkomen, zodat we voor het tweede jaar op rij het bordje “volzet” mochten uithangen. Dit betekent opnieuw 6500 inschrijvingen! De wedstrijden volgden in een sneller tempo dan voorbije jaren op elkaar, maar alles verliep zeer vlot door de prachtige inzet van ALLE medewerkers. Nergens moest er bijgestuurd worden en dat kan alleen maar door gemotiveerde mensen, die dan ook het beste van zichzelf gaven voor deze grote organisatie.

Als de laatste deelnemer aan de tweede ronde begon op de Bondgenotenlaan, weerklonk opnieuw het startschot, nu voor de opruiming… Wie DCLA kent, weet dat dit steeds van een leien dakje verloopt, ook op meetings e.d. De moeilijkheid hier ligt op het synchroon “verkeer” tussen Leuven en Kessel-Lo. Dit verliep ook (bijna) perfect zodat om 16u30 het Ladeuzeplein volledig opgeruimd was. Dit zowel door ons, maar ook door de diverse stadsdiensten die weeral puik werk afleverden, waarvoor dank.

Aan iedereen voor, maar zeker ook achter de schermen hartelijk dank en hopelijk kan ik terug op jullie rekenen voor de volgende editie op zondag 30 december 2018.

Uitslagen, foto’s en TV reportages vind je op corrida.dcla.be
Marc