Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

9 provinciale titels bij jun/sen op PK Indoor in Gent

Gent Topsporthal, 07 januari 2018

Met de Provinciale Kampioenschappen ging het indoorseizoen echt van start. Bij de juniors-seniors behaalden de DCLA-atleten 9 titels in de Gentse Topsporthal. Kasper Torfs, Ilya Defrère, Kasper Verbeylen en Heleen Verstreken zetten die titel glans bij met stevige persoonlijke records.
Kasper Torfs liet over 60m 7”18 optekenen, terwijl Alpha Boye een mooi PR lukte met 7”27. In de 200m liep Kasper overtuigend naar winst in een uitstekende lifetime best van 22”49. Alpha noteerde 23”80. Kasper Verbeylen lukte met 15,32m een indoor-PR met de kogel en dat volstond voor ruime winst.

Bij de seniores pakte Ilya Defrère sterk uit met de kogel. Na twee nulworpen aan het begin van de competitie vond Ilya het goede ritme en bij de vierde en laatste poging leverde dat een overall PR op van 16,29m. Daarmee nestelt hij zich stevig in de nationale top van deze discipline.

Thomas Van Nuffelen is een DCLA-nieuwkomer in het succesvolle polsstokteam van Steven Taeleman. Met 4,20m behaalde Thomas de provinciale titel, in de volgende wedstrijden mikt hij beslist hoger.

Heleen Verstreken is bijzonder goed op dreef in het hoogspringen. Met 1.67m pakt ze PK-goud maar verbetert ze haar lifetime beste prestatie ook met 1 cm. Heleen valt in de volgende wedstrijden zeker opnieuw hoogtes van 1,70m aan. Ayla Vandeput won het hoogspringen bij de juniors met 1,55m.

Kersvers juniore Louise Craemers won de titel over 800m in 2’28”57 en Yewdar Denys domineerde de 1500m in 5’08”90.

Andere puike prestaties kwamen op naam van Laura Quirin die in het polsstokspringen 3.60m overschreed en van Jill Emmerzaal die de kogel 11,49m ver wierp. In de 200m verrasten Marie Derolez en Luna Geudens aangenaam met chrono’s van 26”16 en 26”89. Vreni Roesems verbeterde zich op de sprintafstanden tot 8”28 en 27”48.

Hasse Rombouts, Anne Van Suijdam, Anke Vermaelen, Anouk Houben, Melinde Van Damme, Laure-Anne Hiroux, Matthias Vanattenhoven, Koen Beullens, Pablo Dotremont, Amer Ali Hatif, Jacob Michiels, Siebe Perdieus, Sam Vanmolecot, Bart Narmon, David Punga, Marc Neefs, Dieter De Coninck en Ward Nullens waren de overige DCLA-ers die in Gent in actie kwamen.

Alle uitslagen vind je op results.toast-it-live.be.
Ivo