Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Ben Broeders begint seizoen met puike 5.41m ... en lichte blessure

Merzig, Duitsland, 13 januari 2018

Op een indoormeeting in het Duitse Merzig heeft Ben Broeders vandaag 5.41m overschreden in het polsstokspringen. Dat is slechts 4 cm onder zijn indoor-PR dat hij vorige winter vestigde in Gent.
Raphael Holzdeppe, de Duitse wereldkampioen van 2013 en zilveren medailewinnaar op de Spelen in Londen nodigt elk jaar een topveld uit voor een polsstokgala in Merzig in het Duitse Saarland. Het spektakel vindt plaats in een circustent waar precies 1000 betalende toeschouwers worden toegelaten. Onder de deelnemers o.a. de Polen Piotr Lisek (2° op het WK 2017), Pawel Wojciecowski (Wereldkampioen 2011) en Robert Sobera (Europees kampioen 2016), de Nederlander Menno Vloon (5.85m in 2017) en de Duitse kampioen Bo Kanda Lita Baehre.

Jammer genoeg sloeg Ben bij het begin van de opwarming zijn voet om. De pijn was zo hevig dat Ben even dacht dat zijn winterseizoen voorbij was. Een intensieve kinebehandeling zorgde ervoor dat hij uiteindelijk toch aan de competitie kon deelnemen. Zonder degelijke opwarming bedwong Ben eerst 5.21m en daarna ook 5.41m, telkens in de tweede beurt. 5.51m zat er ook in, want Ben had voldoende hoogte maar door de korte aanloop en de licht gekwetste afstootvoet kon hij in de afstoot niet voldoende kracht ontwikkelen en nam hij bij de overschrijding de lat mee.

Menno Vloon (5.61m) won de wedstrijd, Raphael Holzdeppe (5.51m) was tweede en Ben eindigde als 7°. De voorlopige prognose is dat Ben na een korte revalidatie over enkele weken opnieuw in competitie kan uitkomen.

De volledige uitslagen vind je via deze link :
https://www.leichtathletik.de/fileadmin/user_upload/04_Ergebnisse/Ergebnisdateien/190113_merzig.htm
Ivo