Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

14 atleten verdedigen DCLA-kleuren op BK indoor van zaterdag

Kessel-Lo, 15 februari 2018

8 mannen en 6 vrouwen komen zaterdag e.k. in actie op de nationale zaalkampioenschappen in de Topsporthal in Gent. Een aantal onder hen koesteren medaille-ambities.
Kasper Torfs is goed op dreef en scherpte zijn 200m PR deze winter al aan. Benieuwd of hij op zijn favoriete afstand nog iets extra in petto heeft. De 400m blijft één van de sterkste proeven in de Belgische atletiek. Zelfs op hun allerbest mogen Tim Rummens en Kevin Dotremont niet dromen van een podiumplaats. Wel zijn ze er op gebrand om hun beste seizoenstijden aan te scherpen.

In de 800m komt Pieter Sisk met de derde nationale seizoenstijd aan de start. Als hij een overtuigende race loopt is het podium binnen bereik. Matthias Vanattenhoven deed het deze winter ook al uitstekend over deze afstand met een fraai indoor-PR van 1’53”92. Hij kan een rol van betekenis spelen om de ereplaatsen.

Ben Broeders en Frederik Ausloos binden de strijd aan met een sterk veld in het polsstokspringen. Ben kan zich optrekken aan de concurrentie van Arnaud Art, Frederik gaat de strijd aan om de top 6 plaatsen en die belooft heel spannend te worden.

Naast de vertrouwde tegenstanders in het kogelstoten krijgt Ilya Defrère ook te maken met Philip Milanov, onze internationale discuswerper die een zeldzame uitstap waagt naar het kogelstoten. Daardoor heeft Ilya wellicht een verbetering van zijn recente PR nodig zijn om de hand te kunnen uitsteken naar een medaille.

Bij de vrouwen is Elien Vekemans de blikvanger van de DCLA-afvaardiging, maar onze scholiere moet optornen tegen de complete nationale top zodat ook voor haar een plaats bij de top 3 theoretisch erg moeilijk wordt. Het niveau in deze discipline kreeg een forse lift want Laura Quirin – toch 3.60m deze winter – behoort net niet tot het kransje van de 10 geselecteerden.

In het kogelstoten zijn 7 van de 10 deelneemsters jonger dan 21 jaar. Onder hen ook scholieren Myrte Van Der Borght en onze Elena Defrère die zich eerder deze winter allebei in de top 10 aller tijden nestelden. Als Elena haar niveau bevestigt zit een medaille er voor haar zeker in.

Door een aanslepende blessure kan Nina Hespel voorlopig niet in haar favoriete disciplines uitkomen. Over 400m bewees ze vorig jaar op de Interclub en deze winter al haar potentieel. Als scholiere komt Nina vooral met persoonlijke ambities aan de start van dit BK. Mirte Fannes verkeert in de vorm van haar leven en kan op de 800m opnieuw een stap vooruit zetten. Hopelijk kan ze in de sterkste van 2 reeksen van start. Yewbdar Denys opteert voor de 1500m waarin ze beter wil doen dan bij haar indoorervaring eerder deze winter.

Heleen Verstreken verrast deze winter in het hoogspringen. Met PR van 1.67m verdient ze alvast een startbewijs in het selecte gezelschap van 10 deelneemsters aan dit BK.

We rekenen op talrijke supporters zaterdag ! Het belooft een opwindende atletieknamiddag te worden met heel wat spannende competities en nationale toppers op het terrein. Twijfel niet om de verplaatsing te maken want zelfs Nafi Thiam maakt haar opwachting in de Topsporthal. Op buitenlandse meetings gaan de dure tickets voor onze Olympische en wereldkampioene als zoete broodjes van de hand. Thiam komt uit over 60m horden en in het verspringen.
Ivo