Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

14 mannen en 13 vrouwen op medaillejacht tijdens Kampioenschap van Vlaanderen

Kessel-Lo, 16 mei 2018

Op zaterdag 19 mei vindt het Kampioenschap van Vlaanderen plaats in Deinze. 14 DCLA-mannen en 13 DCLA-vrouwen gaan er op jacht naar medailles, finaleplaatsen en naar mooie individuele prestaties. Nieuwkomers Andreas Vranken en Jill Emmerzaal zorgen voor extra medaillekansen voor DCLA.
Andreas Vranken en Jill Emmerzaal manifesteerden zich bij de Interclubs van afgelopen weekend als sterkhouders van onze teams. Andreas gaat op het KVV in de clinch voor de titel tegen geduchte sprinters als Kobe Vleminckx en Victor Hofmans. De kruitdamp van die titanenstrijd kan wel eens een nieuw clubrecord opleveren, want bij de Interclub strandde Andreas in kil weer en bij tegenwind op 10,64, amper één honderdste boven de 33 jaar oude DCLA all time bestwaarde.

Jill Emmerzaal heeft het DCLA-clubrecord intussen al enkele keren bijgesteld. Met 49,47m afgelopen week benadert ze een magische grens die in Deinze kan sneuvelen. Jill strijdt zaterdag alvast mee voor de medailles. Het DCLA-discuswerpen zit in de lift want ook Cato Grobbel en Elena Defrère scherpten dit jaar hun PR’s al aan. Zij bikkelen om de ereplaatsen. Elena neemt ook nog de 4 kg zware kogel ter hand. In topvorm maakt ze daarin aanspraak op een medaille. Edwin Nys kent ook een geweldig seizoensbegin. Met 54,82m benaderde hij zijn PR en clubrecord uit 2014 al tot op 40 cm. Een verlenging van zijn Vlaamse titel zit er niet in want wereldtopper Philip Milanov tekent ook present in Deinze. Ilya Defrère is ook van de partij in het discuswerpen maar focust vooral op het kogelstoten waarin zich alweer een spannende strijd aankondigt tussen 4 favorieten.

Andere werpers op het strijdtoneel zijn Arne Broeders en Jacob Grobbel. Arne is boordevol vertrouwen na Interclub-winst, Jacob doet bij trainingen en competities nauwelijks onder voor zijn trainingspartner. In het speerwerpen zijn er 2 uitgesproken titelfavorieten, maar de strijd om brons ligt wijd open. Marco Cristiano Risi is intussen een vertrouwde DCLA-naam in een minder vertrouwde discipline. Onze Italiaanse gastatleet maakte een geslaagd DCLA-Interclubdebuut met de hamer en wil na 49,01m in Gentbrugge de grens van 50m slopen, goed voor een KVV-ereplaats.

Frederik Ausloos greep vorig jaar nipt naast de Vlaamse titel en behoort ook dit jaar bij de topfavorieten voor winst. Concentratie bewaren en zo weinig mogelijk foutsprongen laten optekenen, dat is ook de boodschap voor Thomas Van Nuffelen die seizoensbeste ambieert. Ben Broeders neemt zondag deel aan een topcompetitie in Rehlingen (GER) en is er niet bij op het KVV. Elien Vekemans wordt ook getipt als titelfavoriete bij de vrouwen, omdat de meer ervaren en theoretisch sterkere Aurélie De Ryck wisselend niveau toont. Laura Quirin wil in dit hoge polsstokgezelschap een degelijke prestatie neerzetten. Heleen Verstreken en Ayla Vandeput vertegenwoordigen de roodwitte kleuren in het hoogspringen, waarvoor slechts 7 atleten zich aanmeldden.

Kevin Dotremont komt met de snelste seizoenschrono aan de aftrap van de 400m. De toppers zijn sterk aan mekaar gewaagd, de titelstrijd in de 400m kan een centimeterstrijd worden. In de dubbele baanronde maken Dieter Aerssens en Matthias Vanattenhoven hun opwachting. Na zijn spectaculair steepledebuut komt Dieter uit over zijn favoriete afstand. Matthias is terug van een lange rondreis in Australië en is in het ongewisse over zijn huidige vorm. Pieter Sisk opteert ook voor de internationale wedstrijd in Rehlingen op zondag.

Denis Hanjoul won vorig jaar zilver over 110m horden en is opnieuw vaste prik voor een podiumplaats. Tim Rummens liet zich zondag over 400m horden verrassen door thuisfavoriet Dylan Owusu en wil zaterdag absoluut revanche nemen op de atleet van RCG en de Vlaamse titel wegkapen.

Wouter Lammens won vorig jaar onverhoopt KVV-brons in de 5000m en is klaar om zich opnieuw te overtreffen in een gezelschap dat sterk aan mekaar is gewaagd. Yewbdar Denys komt ook uit op de langste afstand en mag op grond van haar huidige vorm dromen van een medaille. Mona Rahme en Nathalie De Beukelaer krijgen in de 1500m de gelegenheid om hun seizoensbeste prestaties van het PK bij te stellen. In de 800m maakt DCLA-ster in vorm Mirte Fannes kans op een medaille. Haar vorige 3 races leverden Mirte telkens een nieuw PR op. Minstens 6 atleten azen op een podiumplaats in deze veelbelovende 800m.

Enya Voet lukte met 58,35 bij de Interclub haar beste 400m-chrono sinds jaren. Enya zit een goede flow en maakt aanspraak op een plaats bij de top 8. Marie Derolez vertoefde de voorbije maanden in Australië en is nog op zoek naar het goede wedstrijdritme. Na openingsraces over 200m en 400m horden gaat Marie in haar favoriete 400m op zoek naar een puike chrono.

Evi Vercruysse (hamer) en Line Ven (hinkstap) waren ook graag van de partij op dit KVV, maar ze behoorden net niet tot de 12 beste inschrijvers. Hanne Van Loock slaat het KVV over en traint door in functie van de IFAM op 26 mei.
Ivo