Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Clubrecord en limiet voor WK Juniores voor Pieter Sisk op IFAM

IFAM, Oordegem, 26 mei 2018

Op de IFAM-meeting in Oordegem lieten Andreas Vranken, Kevin Dotremont, Guillaume Grimard, Mirte Fannes en Hanne Van Loock persoonlijke records optekenen. Pieter Sisk plaatste zich met 1,47,98 over 800m voor het WK Juniores en verbeterde een 45 jaar oud clubrecord.
Bij de aanvang van het hoofdprogramma zagen we een Denis Hanjoul uit zijn beste dagen. In de finale van de 110m horden dook hij met 13,99 voor het eerst sinds 2016 opnieuw onder de 14 seconden. Eerder op de middag vielen er nog puike resultaten te noteren van DCLA-atleten.

Het voorprogramma is een wat oneerbiedige naam voor de topwedstrijden die al vroeg op de dag van start gaan in Oordegem. Enya Voet zorgde voor het eerste DCLA-vuurwerk met 58,17 in de 400m. Dat is al de derde verbetering van haar seizoensbeste dit jaar. Ter herinnering : in de kleuren van VAC liep Enya al in 2008 als scholiere een PR van 56,82 over deze afstand. Marie Derolez viel stil in de rechte lijn en strandde bij 60,13.

Kevin Dotremont snakte naar zomerse temperaturen en werd op zijn wenken bediend. In een erg competitieve reeks liep hij naar winst in PR van 47,83. Met die eerste duik onder 48 seconden wordt hij 6° DCLA-er aller tijden. “Opgelucht, dat zeker ! Een tijd sub 48” hing in de lucht en dank zij de goede omstandigheden staat die nu ook op de borden.” Hanne Van Loock en Mirte Fannes zijn de vrouwen in vorm van dit voorjaar. Beiden deden al meermaals persoonlijke records tuimelen en dat was vandaag niet anders. In een strakke en spannende 800m race finishten beide juniores knap op 2 en 3 in respectievelijke 2,11,14 en 2,11,49. Bravo !

Tim Rummens vond niet het gepaste ritme over 400m horden waarin de klok stopte bij 52,07. Andreas Vranken werd ingedeeld in een 200m-reeks met vele lege banen en liep solo naar 21,26 of 2 honderdsten boven het DCLA-clubrecord. “Ik liep helemaal alleen vandaag en het gevoel was ook niet super. Het is lang geleden dat ik nog wedstrijden over 200m liep en ik moet daarin nog het juiste ritme vinden. Toch blij met dit PR.”

Pieter Sisk vatte meteen vooraan post in de 800m en hield zelf het tempo hoog toen de tempomaker na 500m uitstapte. In de laatste 200m gaf hij nog weinig prijs en zette met 1,47,98 een knaltijd op de borden. Limiet voor deelname aan het WK Juniores, 4° Europese chrono van dit jaar en verbetering van het clubrecord dat Ivo Van Damme vestigde toen hij in 1973 4° werd op het EK Juniores in Duisburg (1,48,16). “In mijn vorige races liepen er telkens wat details fout. Vandaag was ik vastbesloten om nergens een steekje te laten vallen en dat loonde. In principe hecht ik niet zo veel belang aan clubrecords, maar beter doen dan Ivo Van Damme geeft toch wel een heel speciaal gevoel”.

In de 1500m zagen we een indrukwekkende race van Ali Hamdi. Ali hield zich bij aanvang goed schuil in het pak en passeerde daarna in een snelle slotronde enkele internationale toppers. Dat leverde een 7° plaats op in de A-reeks. Met 3,39,20 lukt hij de tweede beste tijd uit zijn loopbaan (PR 3,38,65 in 2017). In het naprogramma scherpte Guillaume Grimard zijn PR over de 1500m aan tot puike 3,55,45.

Ben Broeders moest de winst in het polsstokspringen laten aan zijn Nederlandse collega Menno Vloon. Na geslaagde 5,50m koos Ben echter opnieuw voor een lat op nationale recordhoogte van 5,72m. Het getuigt alvast van vertrouwen en ambitie. Ben is wel aan een regelmatig seizoen op hoog niveau bezig en het blijft een plezier en een voorrecht om hem op training 100 keer over elastieken van die hoogte te zien zweven. Frederik Ausloos diende allen die twijfelden aan zijn uitschieter op het KVV flink van antwoord : puik over 5,20m en erg nipte misser op 5.30m, dat oogstte applaus op alle banken. Thomas Van Nuffelen bevestigde andermaal op 4,60m.

Elien Vekemans stoomde foutloos door tot 4,03m en viel daarna onvervaard een lat aan op 4,13m of limiet voor het WK Juniores. Elien kwam dichtbij en bewees dat die hoogte er dit jaar voor haar zeker nog in zit. Bij Laura Quirin was het gevoel al een stuk beter, zij wil de volgende weken hogerop dan de 3,43m van vandaag.
Ivo