Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

DCLA meisjes op het EK U18 in Gyor

Gyor, Hongarije, 08 juli 2018

De voorbije 4 dagen werden in het Hongaarse Gyor de tweede Europese Kampioenschappen voor scholieren georganiseerd. België stuurde 11 atleten naar Hongarije, waaronder 2 DCLA-atletes (en 2 DCLA coaches)
Elien Vekemans kwam de eerste avond al in actie. Plots opgekomen hevige wind zorgde voor moeilijke wedstrijdomstandigheden. Kwam het hierdoor of door andere factoren - die wellicht Elien zelf het beste kent - maar onze top-polsstokspringster slaagde er niet in haar aanvangshoogte van 3m70 te overschrijden. Doodjammer en vooral voor Elien een zware teleurstelling. Op zo'n ogenblik schieten woorden te kort ...
Op dag 2 stonden de kwalificaties van het kogelstoten op het programma. Elena Defrère begon zeer aarzelend aan deze competitie en het was duidelijk dat de zenuwen haar parten speelden. Maar ze was niet alleen. Vele kogelstootsters presteerden onder hun niveau zodat Elena zich met een worp van 15m15 als 10e kon plaatsen voor de finale.
Dag 3 startte voor Elena reeds vroeg met de kwalificaties van het discuswerpen. Pas na 2 ongeldige worpen trof Elena haar discus perfect en mede door een strakke wind uit de goede richting landde deze na 46m40! Een nieuw PR en CR en de kwalificatielimiet (Q=46m) voor de finale !!! Een totaal onverwachte maar zeker niet onverdiende prestatie. Diezelfde avond moest Elena opnieuw aan de bak, ditmaal in de finale van het kogelstoten. Tijdens deze finale werd Elena uiteindelijk zeer knap 8ste met een worp van 15m80.
Elena die als enige van team Belgium voor 2 nummers was geselecteerd mocht ook het kampioenschap afsluiten op dag 4. In de finale van het discuswerpen werd ze nog 10e met een worp van 44m56.
Karin