Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Pieter Sisk 14° op WK Juniors in Finland

Tampere (Finland), 14 juli 2018

Pieter Sisk plaatste zich op de Wereldkampioenschappen voor Juniors in Tampere (FIN) knap voor de halve finale van de 800m. In de totale rangschikking eindigt hij als 14°.
Pieter lootte de moeilijkste reeks op het WK voor Juniors in het Finse Tampere. Met 2 wereldtoppers uit Kenia en Ethiopië en de nummers 1 en 2 van het EK Juniors van 2017 was het een helse opgave om via een plaats bij de top 3 door te stoten naar de halve finales. Daarom nam Pieter zelf het initiatief om er een snelle reeks van te maken om via de beste verliezende tijden ook nog in aanmerking te komen voor kwalificatie.

Pieter nam dus resoluut de leiding en lukte inderdaad de snelste tussentijd van alle reeksen : de passage in 51”84 moest hij aan het slot wat bekopen, maar als 5° in zijn reeks lukte Pieter de 3° verliezende tijd die recht gaf op een plaats bij de top 16 van de wereld. Opdracht volbracht ! Met 1,49,40 zette hij de tweede beste chrono uit zijn loopbaan neer.

In de halve finale voelde Pieter zich helemaal niet in zijn sas. In de openingsronde geraakte hij niet in zijn ritme en kwam hij aan de staart van de groep door in langzame 54”50. De tweede ronde ging een stuk beter maar Pieter kon de kloof met de versnellende koplopers niet dichten en finishte als 8° in 1,49,82. Dat levert een 14° plaats op in de rangschikking. Pieter verlaat het tornooi ook puik als 8° Europeaan.
Ivo