Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Clubrecords voor Andreas, Jill en Guillaume op Meeting voor Mon

Kessel-Lo, 04 augustus 2018

Andreas Vranken (100m) en Jill Emmerzaal (discuswerpen) deden op de Meeting voor Mon 2 DCLA-clubrecords sneuvelen. Guillaume Grimard (3000m) liep een stokoud clubrecord bij de juniors van de tabellen.
Andreas Vranken kleurde de koppen van de nationale atletiekpers met zijn verschroeiende 10,35 in de 100m-finale van de 100m. Andreas brengt al het hele seizoen bevestiging van zijn opzienbarende 10,37 op het KVV in mei. Dat hij – na 10,45 in de reeksen – in een opwindende finale een clubrecord verbetert voor eigen publiek is een schitterende kers op de taart. In een millimetersprint moest Andreas nipt de Brit Chambers-Brown laten voorgaan. Met 10,34 en 10,35 bleven deze tenoren amper één honderdste verwijderd van het meetingrecord (10,33).

Jill Emmerzaal pakte met bravoure uit in het discuswerpen. Bij de eerste beurt kwam er met 49,75m meteen een nieuw DCLA-clubrecord op de borden en enkel de Duitse Steinacker raakte daar nog voorbij. Ook voor Jill is dit de bekroning van een seizoen met veel regelmaat en een PR (vorig PR 49,50m in 2016) op het juiste moment. Onze Nederlandse gastatlete sloopt binnenkort nog wel de 50m-grens in haar discipline. Elena Defrère bevestigde haar goede vorm met 44,52m. Onze scholiere leeft op een wolkje sinds ze deze week vernam dat ze in oktober mag deelnemen aan de Youth Olympic Games in Buenos Aires.

Met Andreas en Jill hebben 2 DCLA-nieuwkomers dit jaar aansprekende en inspirerende sportieve prestaties neergezet met grote sportieve waarde voor DCLA. Guillaume Grimard zorgde voor nog een deugddoende prestatie over 3000m. Volgehouden trainingen in de verzengende hitte tijdens vakantie in Italië wierpen hun vruchten af : dat Guillaume zijn PR op de afstand kon aanscherpen was vooraf verhoopt. Maar dat hij meteen 9 seconden van zijn besttijd afdeed was dan weer een positieve verrassing. Met 8,20,52 veegt hij ook het clubrecord bij de juniors van de tabellen dat sinds 2002 op naam stond van de Britse wonderboy Mark Shankey.

In de lijst van PB’s valt de 14,44m op die junior Kasper Verbeylen in het kogelstoten lukte met 7,26kg. Ook de 11,27w van Alpha Boye (+2,1m) was een roodwit hoogtepunt van de dag. Wout Debroyer, Fabian Cuypers en Siemen Geris lukten een unieke triple door elk hun reeks van de 1500m te winnen in persoonlijke besttijden ! Thomas Van Nuffelen liet een PB van 4,83m optekenen in het polsstokspringen. Ook Anne Van Suijdam, Seppe Monballiu en Aaron Luts stelden hun PB’s op deze meeting bij. De organisatie van een Flanders Cup Meeting heeft als belangrijk doel om de DCLA-atleten een uitgelezen kans te bieden om in sterk gezelschap en in eigen huis topprestaties te leveren. Deze editie toont aan dat veel van onze atleten die kans ook waarderen en aangrijpen.

Alle overige prestaties kan je er op naslaan in de uitslagen. Op deze Flanders Cup gingen er ook enkele meetingrecords voor de bijl. De Jamaïcaanse Yanique Haye ontbond haar duivels over 400m horden en zette knappe 56,40 neer. Maria Pia Fernandez Moreira uit Uruguay verpulverde in de 3000m haar PR met 24 seconden. Met 9,12,80 vestigt ze een nationaal record, een meetingrecord en doet ze ook het 35 jaar oude stadionrecord van Betty Van Steenbroek sneuvelen. In de 110m horden wordt Deuce Carter (JAM) de nieuwe houder van het meetingrecord met 13,55, dat is 5 honderdsten sneller dan het vorige wedstrijdrecord.

De 3000m bij de mannen werd het topnummer van de avond. Met liefst 7 prestaties onder 8,00 was dit een wedstrijd van hoge internationale allure. Robin Hendrix zette met 7,56,74 een beste Belgische jaarprestatie neer. Nog een beste Belgische jaarprestatie was er voor speerwerper Timothy Herman met erg puike 75,90m.

Naast de sportieve prestaties verdient ook de organisatorische prestatie een vermelding. Opnieuw zorgde een team van tientallen DCLA-vrijwilligers voor een vlekkeloze en hoogstaande organisatie op en naast het terrein. Proficiat aan allen die hiervoor het beste van zichzelf hebben gegeven !
Ivo