Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

PK Aflossingen: een echt groepsgebeuren

Kessel-Lo, 02 september 2018

De weken voor de aflossingen werd er veel gepuzzeld bij de jeugd. Uiteindelijk genoten 52 jeugdatleten uit Leuven en Halen van een zonovergoten PK aflossingen.
In de aanloop waren er nog veel verschuivingen. Zo was Eva Jaspers de pechvogel die wegens ziekte vooraf moest afhaken. De prijs voor sportiviteit gaat naar Rohan, die een plaatsje in een wedstrijd moest afstaan, maar zich een ware DCLA-atleet toonde door de wijze waarop hij dit opnam. Hij liep dan ook een puike 600m. Reserve Wout toonde zich dan weer klaar om Yaro te vervangen na een blessure in de 4x60m. DCLA toonde zich als echte club.
De 5 begeleidende trainers hebben hun kilometers gelopen tussen de verschillende groepen om iedereen opgewarmd aan de oproepkamer af te leveren. Bij de jeugd is dit een populair PK waarbij er steevast 10 tot wel 17 ploegen per categorie aan de start verschijnen.
Na een lange namiddag kon DCLA 2 keer brons binnenhalen.
Op de 4x80m bij de miniemen lag vreugde en ontgoocheling dicht bij mekaar. Alle ploegen gingen er vol voor, maar waar de wissel bij 2 DCLA-ploegen mislukte, kwam de derde ploeg wel tot een mooie derde plaats. Dai, Jasper, Jaan en Kamiel mochten op het podium. Voor Kamiel een mooie beloning met zijn eerste podiumplaats na een seizoen geplaagd door enkele vervelende blessures.
De benjamins liepen op de 3x600m een stevige tijd bij mekaar. Jannes toonde dat hij een 600m goed kan starten waarna Vincent de achterstand probeerde te beperken. Wout kon als derde overnemen en behield na een verstandig ingedeelde wedstrijd zijn plaats.
Ook waren er enkele atleten die we (nog) niet zo veel op wedstrijd zagen. Sverre liep zijn eerste 600 en verbaasde vriend en vijand door met de vingers in de neus als eerste door te geven. Elias moest overtuigd worden om de 600m te lopen om de ploeg te vervolledigen, maar toonde ook aan zichzelf dat zijn vrees niet nodig was.
Zo kwam een fijne namiddag tot een eind. Iedere atleet heeft het beste van zichzelf gegeven voor zijn ploeg en al werd een foute wissel wel eens gevolgd door een korte frustratie, toch was dit een superleuke namiddag waarbij een buslading vol atleetjes alles gegeven heeft en de volgende dag terug naar de klas kon.
— DCLA Jeugd