Wedstrijdatletiek

dav

Vier medailles op tweede dag BK jeugd

Kessel-lo, 09 september 2018

Net zoals gisteren veroverde DCLA op de tweede dag van het BK voor cadetten en scholieren het vier medailles. Favorieten voor de titel Elien Vekemans (polsstok) en Jonas Vanderborght (kogel)werden Belgisch kampioen. Elie Bacarie verraste met een derde plaats bij de 100mH en onze aflossingsploeg bij de junioren meisjes stonden nog een trapje hoger op het podium.
Elie Bacarie zat ’s morgens al vroeg in de startblokken, hij kon in zijn reeks niet overtuigen maar kon zich wel heel nipt plaatsen voor de finale op de middag. In die finale verbaasde hij zichzelf door vanuit baan 1 naar de bronzen medaille te lopen. Met 14”64 op de 100m horden bij de cadetten schreef hij ook nog eens een pr op zijn naam. Tussen zijn reeks en finale door nam hij ook nog deel aan het verspringen, met 5m72 werd hij hiermee achtste.
Arne Vanderborght was niet helemaal in zijn sas voor zijn geliefkoosde kogelstoten. Hij werd tijdens dit concours zesde met 12m83. Zijn broer Jonas Vanderborght daarentegen kon wel zijn favorietenrol waar maken, hij won de kogelwedstrijd bij de scholieren met een worp van 15m68. Trainingsmakker Kwinten Cools vermoedde tijdens zijn wedstrijd wat hinder door een gegipste arm !, maar niets leek minder waar want bij het discuswerpen haalde hij zijn beste jaarprestatie (44m74) en werd hiermee vijfde. In het kogelstoten wierp hij de kogel 13m77, goed voor een achtste plaats.
De spurters van trainer Gunther konden vandaag aan de bak op de 200m. Arno De Kuyper was niet tevreden over zijn wedstrijd, hij liep over de halve baanronde 26”40. Thiel Sodji verging het beter want hij kon zich tijdens de reeksen (24”34) plaatsen voor de finale. In die eindstrijd liep hij gehinderd door felle tegenwind (-1,9) een tikkeltje trager dan in de reeksen, hij werd mooi zevende in 24”61. Onze scholier Seppe Monbaliu kreeg af te rekenen met een blessure tijdens zijn spurt en moest naar het einde toe uitbollen. Zijn tijd (24”59) was dan ook navenant en heel jammer voor Seppe want hij heeft heel wat in zijn mars.
Meerkamper Tuur Van Puyvelde koos op dit kampioenschap voor verspringen en speerwerpen. In de verspringbak landde Tuur na 6m16 en werd negende. Dezelfde plaats kreeg hij achter zijn naam in het speerwerpen, hij gooide de speer 42m29 ver. Bij Aäron Luts werd 41m13 opgemeten bij het speerwerpen bij de cadetten jongens.
Kato Blondé liep na lange tijd nog eens een competitie, al meteen een BK is natuurlijk zware kost. Op de 2000m steeple had ze tijdens de eerste ronde al direct pech na een struikeling maar Kato bleef doorbijten en had op het einde van haar race nog een versnelling in de benen. Ze werd zevende in 8’14”88.
Onze elite-atleet Elien Vekemans kon zich, na vorig jaar, opnieuw kronen tot Belgisch kampioene in het polsstokspringen. Met een sprong over 3m80 had ze de overwinning beet.
Stien Van Loock mocht zaterdag als eerste DCLA-er starten en op zondag als laatste Leuvense de piste op voor haar finale van de 300mH. Ze deed het voortreffelijk en haalde een vijfde plaats in 47”41.
Ook het BK estafetten voor junioren wordt tijdens dit jeugdkampioenschap georganiseerd. Twee DCLA-ploegen schreven zich hiervoor in. De junioren mannen hadden wat problemen met hun wissels tijdens de 4x100m. Jakob Michiels, Kasper Torfs, Pablo Dotremont en Alpha Boye liepen als zevende over de meet in 46”99. De junioren meisjes verging het beter, zij startten op de 4x800m. Hun strijdlust werd beloond met een zilveren medaille. Louise Craemers, Anke Vermaelen, Anouck Houben en Hanne Van Loock zorgden voor dit stuntwerk.
DCLA deed het prima op deze tweedaagse want met vier gouden, twee zilveren en 1 bronzen medailles mogen we heel tevreden zijn. Het was fijn om dit kampioenschap te organiseren : 841 jeugdige sporters passeerden de revue. Dank aan de vele medewerkers en jury die er voor zorgden dat deze competitie een hoogdag werd voor de jeugdatletiek !