Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Unieke ervaring voor Elena in Argentinië

Buenos Aires, 14 oktober 2018

Op de Youth Olympic Games in Buenos Aires werd Elena Defrère 14° in het discuswerpen. De competitie werd betwist in twee wedstrijden, waarbij het beste resultaat uit beide wedstrijden voor de eindrangschikking in aanmerking werd genomen.
Elena Defrere wist vooraf dat ze het moeilijk zou krijgen in Buenos Aires waar ze het tijdens de Youth Olympic Games tegen de beste atletes uit de wereld moest opnemen in de voor haar zelfs niet haar beste discipline. Onze werpster behaalde tijdens het EK U18 de top 8 in het kogelstoten maar omdat een andere Belgische daar 6e werd kon zij niet deelnemen aan het kogelstoten tijdens de YOG. Voor het discuswerpen werd ze als 10e Van het EK opgevist omdat er geen 2 atleten uit hetzelfde land mogen deelnemen in één discipline.

Hierdoor kreeg Elena de kans deze unieke ervaring op te doen. Zowel tijdens haar eerste wedstrijd op donderdag als tijdens de tweede vandaag slaagde ze er echter niet in haar PR te benaderen. Twee maal behaalde ze exact het zelfde resultaat:44m01, wat haar uiteindelijk een 14e plaats opleverde. Elena was hierdoor zwaar teleurgesteld en moeilijk te troosten. Het besef dat het mogen deelnemen aan de YOG op zich al een prestatie is om fier op te zijn, moet nog komen. Het feit dat wij toch heel fier op haar zijn, kan niet genoeg benadrukt worden, want zoals je hier overal kunt lezen "We feel the future! They are the future!"

Een dikke proficiat, Elena!
Karin