Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Recreatieatletiek

Weerom een succesvolle aflossingsuurloop

Kessel-Lo, 18 oktober 2018

Op vrijdag 12 oktober vond de zoveelste DCLA aflossingsuurloop plaats.
Het is een traditie die dateert uit de tijd dat DCLA nog Heverlee gehuisvest was en nu zeker al voor de xste maal werd georganiseerd zij die het exacte cijfer x kennen mogen mij dit laten weten). Het idee kwam van onze voormalige voorzitter Eddy Fraiture die een ludieke wedstrijd zocht om het zomerseizoen af te sluiten.

Om 18u30 werd de uurloop afgeschoten met een 20-tal jeugdploegen (Ben tot Min). Zij moesten tijdens een volle 30 min aflossingen van 200m volbrengen. En zoals verwacht gaf iedereen het beste van zichzelf. Zij kregen dan ook na aankomst allen een sappige Hagelandse appel, een medaille en een lekkere muffin. Bedankt ook aan de jeugdtrainers om alles in goede banen te leiden.
Om 19u30 schoot, of liever toeterde, Marc de 27 ploegen van de "echte" uurloop op gang. De ene ploeg vatte het ludiek op met een verkleedpartij, anderen gingen voor het record van Gaston Roelants, dat hij op 20 september 1972 te Brussel gelopen heeft, nl. 20.784 m.
De 12 rondentellers noteerden nauwkeurig elke doortocht en na 60 minuten klonk het eindsignaal, waarna de laatste meters keurig werden opgemeten.
Karin en Ilse zorgden stante pede voor de uitslag, zodat er snel kon worden overgegaan naar de prijsuitreiking in de Elfkamper.

Hieronder het podium:

1ste: De Beesten van Bart en Guy met 22305m (beter dus dan Gaston Roelants 46 jaar geleden),
2de: DCLA Halen Pol met 20727,
3de: Slaapwel en zwijg met 19646m.

Elke ploeg kreeg natuurlijk een lekkere Limburgse vlaai als beloning voor de inspanningen.

Proficiat aan alle deelnemers en dank aan de organisatoren Marc, Jean-Marie en Johan evenals aan de kantineploeg voor het laven van de vele dorstigen.
Eric