Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Podium dames

Succesvolle 2de editie van de DCLA veldloop

Heverlee, 28 oktober 2018

Onder een koude winterse zon ging zondag de 2de DCLA veldloop door. Het werd weerom een succesvolle editie met meer dan 550 deelnemers en vele mooie podia.
Met meer dan 140 waren zij, de jonge lopers van DCLA. In alle jeugdcategorieën, benjamins, pupillen en miniemen, waren de rood-witten in de meerderheid. Met dikwijls podiumplaatsen als beloning. Vele lachende gezichten, soms een traantje van vermoeidheid. Dit hoort er allemaal bij.

Ook bij de iets ouderen was DCLA prominent aanwezig. Getuige hiervan de podia  bij de seniores dames waar Sigrid Vanden Bempt met de overwinning ging lopen, voor Yewbdar Denys. Julie Van de Vondel eindigde als 4de voor Hanne Van Loock (5de).

Bij de senioren mannen een bijna identiek podium. Hier behaalde Dries Basemans een mooie 2de plaats achter een Duitse Eritreër, voor Ali Hamdi (3de). Een bijzondere vermelding voor Guillaume Grimard die bij zijn allereerste lange cross als senior een felbevochten 5de plaats bemachtigde voor toppers als Steven Casteele en Kim Ruell.

3 DCLA scholieren deden deze maand de overstap naar de junioren. Maar ook daar lieten zij zien dat er met hen rekening zal moeten gehouden worden dit jaar. Achter een 2de-jaars junior uit Mol, behaalde Wout Debroyer de zilveren plak voor Kobe Hermans en Sieben Geris. Sterke prestatie van die jonge kerels. Vermelden wij eveneens de mooie 6de plaats van Davy Segers die goud behaalde bij de masters 35+. Marc Neefs volgde het voorbeeld van Davy en mocht dan eveneens het hoogste podium betreden bij de M50+.

Hieronder een link naar de resultaten:

https://veldloopdcla.weebly.com/uploads/1/2/9/2/12922356/resultaten_veldloop_dcla_28102018.pdf

En hier hoort natuurlijk een oprechte dank aan onze 2 jonge organisatoren Milan Augustijns en Tomas Sisk, evenals aan alle medewerkers.

Het is nu al duidelijk, er komt een vervolg aan deze nieuwe veldlooptraditie.

 
Eric