Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Kleine opkomst van DCLA-crossers in Gooik op 23 december 2018.

Gooik, 25 december 2018

Met vier atleten trok de groep van Guy naar de cross van ACP en dit op een goed beloopbaar parcours. Door werken aan de sporthal in Lennik moesten zij uitwijken naar een nieuwe locatie, dat werden dan de voetbalterreinen van SK Gooik.
Bij de scholieren meisjes kregen we tussen de 14 deelnemers Friedel Cuypers aan de start. Zij vertrok zeer behouden en na de eerste verkenningsronde begon Friedel aan haar inhaalrace. Dat lukte zeer goed en uiteindelijk werd ze beloond met een verdiende 7de plaats.
Mooie bezetting bij de juniores jongens. Het was Wout Debroyer die mee het tempo bepaalde en na één ronde kregen we een kopgroep van vier atleten. Iets over half wedstrijd waren de plaatsen vooraan ingenomen. Wouter gaf even de indruk te kunnen strijden voor de overwinning, maar een serieuze versnelling van Marco Vanderpoorten was er te veel aan. Daarna behield Wout vlot de controle over zijn tweede plaats en hij mag met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijden. Kobe Hermans had luttele minuten voor de start nog een klein probleem, aan de startlijn stelde hij vast dat hij geen korte broek droeg onder zijn trainingsbroek, enige oplossing was een spurt richting kleedkamer, snel de korte broek aantrekken en dan juist op tijd aankomen voor de start. Eerste inspanning lukte wonderwel, nu nog de wedstrijd tot een goed einde brengen. We vonden Kobe in het begin terug rond de achtste plaats en in de tweede ronde begon hij aan zijn inhaalrace. Hij deed dit op een verstandige manier en net zoals in Wespelaar mocht hij mee op het podium als derde junior. Ook junior Sebbe Mattheeuws kregen we hier aan de start en dit in zijn eerste lange veldloop ooit. Sebbe vertrok met een duidelijke opdracht, niet te snel van stapel lopen. Hij bouwde zijn race rustig op en pikte in de wedstrijd verschillende atleten op, opdracht volbracht met een verdienstelijke 24ste plaats ofwel 10de junior. In dezelfde wedstrijd was master Tom Van Ongeval onze enige vertegenwoordiger. Hij moest het opnemen tegen vijftig andere masters en hij liep als 5de over de eindstreep.
Guy