Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Goud voor Denis, zilver voor Thomas op KVV Indoor

Gent Topsporthal, 27 januari 2019

Denis Hanjoul won overtuigend de 60m horden op het Kampioenschap van Vlaanderen indoor. Met 7,88 scherpte hij zijn eigen clubrecord met één honderdste aan. Thomas Van Nuffelen veroverde zilver in het polsstokspringen met een indoor-PR van 4,80m.
Denis Hanjoul plaatste zich met winst in zijn reeks in routineuze 8,08 voor de hordenfinale. Toen zijn grote rivaal Dario De Borger met een valse start in de finale werd uitgesloten lag de weg naar de titel voor Denis wijd open. Maar Denis verliet de arena niet zonder glans : hij stormde naar afgetekende winst in 7,88 en liet zo als 27-jarige voltijds werkende atleet een PR en DCLA-clubrecord optekenen. "Ik wist dat deze prestatie er in zat en was niet zo happy met mijn nonchalante reekswinst. Titel en PR, beter kan niet", aldus Denis.

Atleet-trainer Matthias Vanattenhoven deed het uitstekend in de 800m. In de eerste wedstrijdhelft bleef hij in het spoor van latere winnaar Aaron Botterman. Aan het slot bekocht hij die mooie inspanning met enkele plaatsen. Met 1,55,29 werd Matthias mooi 6°. "Ik had gisteren nog een vermoeiende dag op het werk, al bij al moet ik hiermee tevreden zijn", zei immer ambitieuze Matthias.

Elien Vekemans sloeg eerder op de week haar voet om en moest afzeggen voor dit KVV. Thomas Van Nuffelen nam de honneurs van het DCLA-polsstokteam waar, want Ben Broeders en Frederik Ausloos gingen zaterdag in Zoetermeer (NED) aan de slag, met SB van 5,45m voor Ben. Thomas ging bij eerste pogingen over 4,60m en 4,80m (indoor PR). Na missers op 4,90m eindigde hij tot veler verbazing het concours op een gedeelde eerste plaats. In een barrage ging concurrent Jaan Bal wel over 4,90m. Na enkele momenten ontgoocheling over het gemiste goud besefte Thomas dat hij met eerste AC-medaille best trots mocht zijn.

Marie Derolez is intussen naar West-Vlaanderen verhuisd maar blijft met een rood-wit hart trainen in de groep van Rudi Diels. Met veel wilskracht bracht ze de 400m tot een goed einde in 59,92, goed voor plaats 11. "Ik hoopte op enkele tienden sneller, maar de duik onder 60" was het voornaamste doel van de dag. Ik heb nog meer specifieke trainingen nodig om mijn niveau te verbeteren."

Ook voor Kevin Dotremont was het hard labeur over de dubbele baanronde. Vanuit een ongelukkige baan moest Kevin enkele extra inspanningen doen die hem aan het slot zuur opbraken. De coaches vonden plaats 5 in 49,63 behoorlijk, maar Kevin was kritisch voor zichzelf : "Ik kwam vandaag voor een snellere chrono, het is niet prettig om aan het eind het licht helemaal te zien uitgaan."

Met 5 DCLA-deelnemers zijn we uitgepraat over dit KVV Indoor. Hopelijk zegt dit meer over het prestige dat dit KVV bij de Vlaamse atleten nog geniet dan over de motivatie van de DCLA-atleten. Maar laten we nu even blij zijn over de kwaliteit van deze deelname in plaats van te jammeren over de kwantiteit. Proficiat Denis, Thomas, Matthias, Marie en Kevin !


Ivo