Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

DCLA-ers in actie op GP Mingels in Brussel

Brussel, Koning Boudewijnstadion, 05 mei 2019

Op de Grand Prix Mingels in Brussel verbeterden Mirte Fannes, Dieter Aerssens en Nina Hespel persoonlijke records. Pieter Sisk maakte er zijn seizoensdebuut over 800m.
Ijzige temperaturen en af en toe een druilerige regenbui stonden topprestaties in de weg in het Heizelstadion op de Grand Prix Mingels. Pieter Sisk ging in de 800m van start bij donkere hemel en koude regen bij zoverre dat de tempomaker er ook weinig zin in had. Na eerder trage doorkomst stond Pieter er meer dan 300m alleen voor. Zijn puike solo klokte af bij 1,50,39, een beste seizoensdebuut maar evenmin een chrono om warm van te worden.

Mirte Fannes bond de spikes aan tegen zowat de halve Belgische top over 800m en toonde zich niet onder de indruk. Na 600m bleef Mirte als enige in het spoor van latere winnares Camille Muls. In de rechte lijn verhinderde de man met de hamer een sub 2’10” chrono voor Mirte maar met 2’10”27 lukt Mirte wel een 3° PB in 3 wedstrijden. Ze dwong in dit sterke gezelschap ook een puike tweede plaats af.

Dieter Aerssens vertoefde deze winter enkele maanden in Genève en in de gereputeerde trainingsgroep van o.a. Julien Wanders verstevigde hij er zijn uithoudingsbasis. Dit werpt zijn vruchten af, want na overtuigende PK-titel snelde Dieter in de schaduw van het Atomium naar PB van 3,58,18 over 1500m om voor het eerst de magische 4’00”-grens te doorbreken.

Nina Hespel stond meer dan een jaar aan de zijlijn door blessureleed, maar behield altijd haar ambities en geloof in de terugkeer. Het was dus niet zonder emoties dat we Nina opnieuw op de rondbaan in actie zagen over 200m. Bij lichte tegenwind en winterse temperaturen scherpte Nina haar record met enkele honderdsten aan tot 26,29. Het hoogspringen bleek voor Nina te belastend. Dat schuift ze opzij om zich toe te leggen op de 400m horden. Met Jacques Borlée heeft ze de geschikte persoon gevonden om haar daarin te gidsen naar het hoogst mogelijke prestatieniveau. Wellcome back Nina !

Ivo