Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

SONY DSC

DCLA-meisjesploeg wordt derde op de Beker van Vlaanderen

Aartselaar, 05 mei 2019

Aartselaar was de plaats waar gestreden werd voor promotie naar eerste afdaling voor de meisjes. De ambitie om terug naar eerste landelijke te stijgen was er niet maar zo hoog mogelijk scoren in de eindstand hadden we wel als doel.
Omdat alle meiden presteerden volgens hun capaciteiten was op het einde van de dag een derde plaats het resultaat en dat was voor onze cadetten en scholieren meer dan behoorlijk. Individuele uitschieter van de dag was Claire Jacobs. Ze liep naar de zege op de 400m en haalde een tweede plaats op de 100m. Daarbij liep ze nog samen met haar team naar de overwinning op de estafette waardoor ze maar liefst 37 punten voor onze ploeg vergaarde.
Een vuurdoop was het voor onze beide DCLA-meisjes op de lange horden. Lene Raes liep met haar prima hordetechniek naar een tweede plaats in haar reeks en klokte haar 300mH af na 54”52. Ook Stien Van Loock ging er gezwind van door op haar geliefkoosde 400mH en ze won vlot haar reeks in 71”32, een prima tijd (goed voor tien punten) voor haar debuut op deze afstand. Later op de dag behaalde Stien nog een onverwachte vierde plaats (8m96) in het kogelstoten.
Raspaardje Claire Jacobs mocht starten op de 100m. Ze spurtte, een seconde sneller dan haar besttijd, naar een tweede plaats in 13”05. Jammer dat de wind hier teveel in het voordeel blies . In het laatste individuele nummer van de dag haalde ze met overmacht de zege binnen op de baanronde en liep over de finish in 63”54. Camille Moussa liep op de 100m bij de scholieren naar 13”70, goed voor een achtste plaats.
Intussen kwamen de resultaten van een aantal kampnummers binnen. Mirte Monbaliu sprong 4m37 ver, na een lange inactiviteit deed ze het prima met een vijfde plaats. Lara Hespel moest in het gure weer hoogspringen. Verre van ideaal dus om te presteren, Lara werd zesde met 1m40. Zelfde verhaal was het bij het verspringen, Lara werd hier negende met 4m22. Ook Noor Koekelkoren had last van de koude wind en voelde zich niet in haar sas in het kogelstoten. Als eerstejaars werd ze toch nog knap vijfde met 9m95. Meer tevreden was Noor met haar speerwerpcompetitie, door de stevige concurrentie werd ze pas zevende maar haar prestatie (22m58) was behoorlijk. Anouchka De Jaegere kreeg een last-minute spoedcursus in discuswerpen. Zonder scrupules vatte ze haar wedstrijd aan en behaalde zowaar een zesde plaats met 15m.
Pechvogel was Anouk Debaerdemaeker, een valpartij op de 800m dwarsboomde haar eindschot. Moedig liep ze verder en kwam over de streep in 2’48”41. Trainingsgenootje Tille Beke liep de 1500m (5’36”01) en werd mooi vijfde. Friedel Cuypers onderbrak het speerwerpen (vierde plaats met 26m71) om van start te gaan op de 1500m. Haar kopwerk werd beloond met een stevig persoonlijk record, 5’21”04 was een heel ruime verbetering van haar besttijd.
Marthe Nagels kon aan de slag bij het hoogspringen bij de cadetten, ze werd netjes tweede met 1m40. In het discuswerpen werd ze zesde met 17m83. Mirte Monbaliu mocht een tweede maal aantreden. Op de 200m liep ze in de eerste reeks vlot naar de overwinning (27”68) en heeft nog heel wat progressie in haar mars. Paulien Gielis deed het ook uitstekend , ze liep naar een derde totaalplaats in 28”03, een fractie beter dan haar pr. Amber Souffree mocht als laatste aan de slag in de individuele 400m. Ze werd knap derde en finishte in 64”03, keurig in dit weer .
Vreugde en verdriet was er tijdens de afsluitende estafettes. De scholieren Paulien, Stien, Anouchka en Camille haalden door een foute wissel de eindmeet niet. De cadetten Mirte, Lotte Symons, Noor en Claire haalden heel vlot de overwinning binnen in een knappe 52”98 !

Volgend jaar zijn we weer present met onze enthousiaste atleten. Door een hervorming van de wedstrijdorganisatie strijden de meisjes en jongens volgend jaar samen voor de punten. Hopelijk kunnen we dan weer met beide teams strijden in de hoogste afdeling. Dit kan de sfeer alleen maar ten goede komen.

En natuurlijk dank aan de aanwezige trainers en supporters.

Ilse