Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Elien Vekemans

Oordegem, 01 juni 2019

Op de Flanders Cup in Oordegem heeft Elien Vekemans haar eigen Belgisch record in het polsstokspringen verbeterd tot 4,25m. Stijn Baeten maakt na lang blessureleed een sterke comeback in de 1500m.
Elien Vekemans stal de show op de Flanders Cup van Vlierzele Sportief in Oordegem. De 18-jaar jonge DCLA-atlete voert dank zij 4,25m nu ook de Europese seizoensranglijst aan bij de juniores en rangschikt zich als 8° op de voorlopige wereldranglijst. Voor 4,25m had Elien slechts 3 geslaagde en 1 gemiste poging nodig. Begin juli reist Elien af naar het Zweedse Boras voor het EK Juniores.

De mannelijke polsstokspringers vielen niet uit de toon. Ben Broeders ging gezwind en foutloos over 5,25m, 5.50m en 5.60m, alvorens WK-limiet van 5,71m aan te vallen. Alle 3 beurten waren overtuigend maar telkens raakte Ben lichtjes de lat waardoor het verhoopte ticket voor Doha nog op zich laat wachten. Thomas Van Nuffelen bevestigde zijn progressie met 4,90m.

Op de rondbaan zorgde Stijn Baeten voor één van de topprestaties van de namiddag. In de 1500m liep Stijn voortdurend voorin en ook wanneer het tempo fiks de hoogte inging bleef hij als enige in het spoor van de latere winnaar uit Kenya. Met 3,38,04 – één honderdste beter dan zijn PR uit 2016 – is Stijn helemaal terug na een lange periode van blessures. Stijn ging door diepe dalen maar bleef geloven in zijn comeback. Dit jaar veegde hij het bord helemaal schoon : de overstap naar het team van Tim Moriau doet voor Stijn wonderen. Bij zijn debuut dit jaar liet hij al twee keer 3,41 optekenen. Stijn rangschikt zich voorlopig als 4° op de Europese seizoensranking en verzekert zich van deelname aan de Universiade in Napels begin juli. Van een doorstart in zijn sportieve carrière gesproken ! Een puike seizoensbeste prestatie over die 1500m was er ook nog voor Ali Hamdi (3,41,89). Guillaume Grimard herrijst ook al na blessure met PR van 3,52,49.

Nina Hespel is nog zo’n seizoensrevelatie. Ook zij komt op het hoogste niveau terug na lange inactiviteit door blessure. In de 400m horden nam Nina nog eens een hap van 4 tienden uit haar sterke PR en clubrecord over 400m horden. Met 60,34 schuift Nina op de Europese ranglijst bij de juniores op van plaats 15 naar plaats 12.

Vreni Roesems bewees dat de zegeningen van het moederschap de sportieve prestaties niet in de weg hoeven te staan : ze keerde terug in competitie met fraaie 13,20 en 27,61.

Via liveresults.be kan je alle uitslagen raadplegen, want er waren nog meer DCLA-ers aan de slag op de Putbos-meeting.

Ivo