Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Zaterdag gaat onze jaarlijkse Flanders Cup - Meeting voor Mon door.

Kessel-Lo, 14 augustus 2019

Op zaterdag 17 augustus vindt de Meeting voor Mon (Flanders Cup) van Daring Club Leuven Atletiek (DCLA) plaats in de Gaston Roelants Atletiek Arena (Diestsesteenweg, Kessel-Lo).
De Flanders Cup wil in de eerste plaats aan Belgische atleten de kans geven om in internationaal gezelschap topprestaties te lukken. Aan Belgische zijde is DCLA trots om de deelname aan te kondigen van Philip Milanov in het discuswerpen en het kogelstoten. Philip strandde bij de Europabeker op centimeters van de WK-limiet en wil die kraken in het stadion waar hij al 2 keer een nationaal record vestigde.
Andere Belgische blikvangers zijn Jonathan Sacoor (200m), Ben Broeders (DCLA polsstokspringen), Andreas Vranken (DCLA 100m), Robin Vanderbemden (200m), Michael Obasuyi (110H), Eliott Crestan (400m), Camille Laus (200m), Rani Rosius (100m), Aurelie De Ryck (polsstokspringen) en Vanessa Sterckendries (hamerslingeren).

DCLA kijkt ook nog uit naar de prestaties van hun eigen toppers zoals Pieter Sisk (800m), Tim Rummens (400m), Kevin Dotremont (400m), Ali Hamdi (1500m), Denis Hanjoul (110H), Edwin Nys (discus) en Mirte Fannes (800m).

Internationaal is het uitkijken naar de 800m bij de mannen met deelname van Thiago André (BRA), Thijmen Kupers (NED) en Mohammed Ladan (KSA) die op de Flanders Cup van Ninove naar indrukwekkende winst liep. In de 800m vrouwen gaat Sanne Wolters-Verstegen op zoek naar de WK-limiet met de hulp van een tempomaakster van wie een verschroeiende openingsronde van 57” wordt gevraagd. De Hollandse krijgt weerwerk van de Litouwse Egle Balciunaite en van Alena Brooks van Trinidad en Tobago als die tijdig terugkeert van de Pan Am Games in Lima.
Uit Jamaica verwelkomen we Christopher Taylor, de favoriet over 400m op het WK Junioren in 2018 die door Jonathan Sacoor verrassend werd verslagen. Voor Taylor (PB 44,80) is dit het eerste optreden op Belgische bodem. Hij mag zich aan een stevige challenge verwachten van Terence Agard uit Nederland. Franse toppers Hanne Mamadou Kass en Victor Coroller kleuren de 400m horden bij de mannen, bij de vrouwen gaat de Canadese top in de 400m horden de strijd aan met de Duitse favoriete Djamila Böhm. Melissa Boekelman (NED) voert het veld aan in het kogelstoten. Jamaicanen Basil Bingham en Chad Wright willen Philip Milanov het leven zuur maken in het discuswerpen.
Spektakelman Josphat Kiprono Menjo uit Kenya is opnieuw van de partij in de traditionele 3000m. In dit nummer gaan atleten van vele nationaliteiten op jacht naar een aansprekende persoonlijke besttijd. Over 110m horden kan Jamaicaanse Olympian van 2016 Deuce Carter zomaar een wedstrijdrecord neerzetten.

De actie start al om 13:30 uur met het hamerslingeren bij de vrouwen, vanaf 17:15 uur wordt het hoofdprogramma geserveerd. Meer nieuws, deelnemerslijsten en uurrooster vind je op meetingvoormon.be.
Ivo