Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

14 mannen en 9 vrouwen verdedigen DCLA-kleuren op BK AC

Kessel-Lo, 28 augustus 2019

De Belgische kampioenschappen alle categorieën vinden volgend weekend plaats in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. 14 mannen en 9 vrouwen verdedigen er de rood-witte kleuren van DCLA, dat is alvast een eerste succes.
Grote belangstelling voor dit BK, dat erg laat op het seizoen wordt georganiseerd in functie van het WK in Doha eind september. Alle nationale toppers geven present, want op nationale kampioenschappen kunnen die toppers extra veel punten verdienen om hun positie in de IAAF World Rankings op te waarderen.

Voor atleten met internationale ambities zoals Ben Broeders is dat een voldoende reden om naar dit BK toe een conditiepiek in te bouwen. Van Ben verwachten we na dit schitterende seizoen niet minder dan de titel. Ben wordt op de polsstokstand vergezeld door teammaat Thomas Van Nuffelen. Grote broer Arne Broeders behoort met trainingspartner Jacob Grobbel tot de selecte groep van 12 deelnemers aan het speerwerpen. Medailles zijn te hoog gegrepen, maar bikkelen voor een top 8 plaats is de boodschap.

Edwin Nys en Ilya Defrère binden na titelfavoriet Milanov de strijd aan met Stijn Spilliaert om de overige podiumplaatsen. Met de ervaring van Edwin rekenen we alvast op zilver. Andreas Vranken verdedigt zijn prestigieuze 100m-titel, maar staat pas derde op de seizoensranglijsten. Andreas is een kampioenschapsbeest en we zien hem als een duivel uit een doosje voor nieuwe titelwinst gaan. Dat hij de 200m skipt schrijven we graag toe aan extra focus op het koninginnenummer.

Kevin Dotremont, Tim Rummens en Matthias Vanattenhoven vormen de DCLA-armada op de 400m. 32 jaar jonge Tim maakte op de Meeting voor Mon zijn comeback na lange inactiviteit en wil vanaf plaats 12 op de seizoensranglijsten een dure plek in de finale versieren. Dat geldt ook voor Kevin die vorig jaar in de BK-finale een PB op de borden zette. Matthias ambieert seizoensbeste en – wie weet – een duik onder 50”.

Ali Hamdi en Dieter Aerssens kunnen zich zaterdag plaatsen voor de 1500m-finale, al heeft Dieter daar wel een dosis meeval voor nodig. Hij teert wel op topconditie na PR's over 800m en 1500m op vrijdag in Brussel en op zaterdag in Huizingen. Van uit plaats 4 op de seizoensranglijsten moet Ali op een medaille mikken. Als kampioenschapsloper beschikt hij daarvoor over alle troeven. Pieter Sisk miste dit seizoen door ongelukkige omstandigheden enkele belangrijke afspraken, maar de conditie groeit naar het zenith. In onuitgegeven BK-finale over 800m met tempomakers is alles mogelijk met een quintet van favorieten dat binnen anderhalve seconde samenklit.

Last but not least kijken we bij de mannen uit naar Denis Hanjoul in de 110m horden. Voor Denis wordt dit BK het emotionele afscheid van de topcompetitie, hopelijk met een medaille als ultieme bekroning. Dank Denis voor je jarenlange inzet voor DCLA !

Wat fijn om 9 vrouwen in het strijdperk te zien op dit BK. Ook al zijn de ambities voor de meesten bescheiden, elke BK-deelname blijft een bijzondere herinnering in een sportieve loopbaan. Enya Voet in de 400m en Nathalie De Beukelaer in de 1500m blikken nu al met veel voldoening terug op dit seizoen. Op dit BK onderstrepen ze dat ze tot de nationale top in hun discipline behoren. Knap zo dames !

Ook respect voor Inneke Lambert die op basis van puike 1500m en 3000m uitslagen startrecht afdwingt in de 5000m. Voor die slopende afstand rekent Inneke op haar volhardend karakter en oefent ze alle vervoegingen van het werkwoord afzien in. Getalenteerde Heleen Verstreken levert in het hoogspringen strijd met 11 concurrenten. Het kogelstoten belooft een open strijd te worden, waarin Elena Defrère mits een goede dag vol van adrenaline en strijdlust zomaar voor de titel kan gaan. Met de discus rekent DCLA vooral op Jill Emmerzaal die in haar beste seizoen ooit net als Edwin Nys met zilver – berekende gok – uit de discusring kan stappen. In deze discipline opereert Elena Defrère als outsider.

Evi Vercruysse gaf dit seizoen glans aan de reputatie van DCLA als club waar werpers thuis zijn. Wat zouden we deze hardwerkende jonge atlete in het hamerslingeren zo graag een BK-medaille gunnen. Daarvoor moet Evi de concurrentie uit Gent en de Westhoek het nakijken geven.

Hanne Van Loock ziet terecht de meeste finalekansen in de 1500m. Als die finale een taktisch steekspel wordt is de basissnelheid van Hanne een aardige bondgenoot. En tot slot een speciale rubriek voor Vreni Roesems. Aan de kersverse mama is recreatieve atletiek niet echt besteed. Vreni sprak bij aanvang van het zomerseizoen met trainer Gunther een sportief doel af en dat behaalde ze met onderscheiding. Met 30 jaar is Vreni de oudste in het veld over 400m horden, maar dat zal aan haar overgave niet te merken zijn.

In de categorie van jammere afwezigen door blessure figureren Frederik Ausloos en Nina Hespel. Uit voorzorg en met sluimerende achillespeeshinder zette ook Stijn Baeten (zekere medaille) een punt achter zijn seizoen.

Andere certitudes voor een medaille Elien Vekemans en Mirte Fannes geven noodgedwongen forfait. Elien koos voor een persoonlijk en sportief weloverwogen avontuur in de Verenigde Staten. Aan de universiteit van Oklahoma rekent Elien op een ideale combinatie van studies en topsport om zich in haar discipline verder te ontwikkelen. Mirte werd vorige zaterdag tijdens haar duurloop slachtoffer van een vreselijke aanrijding met een fietser. Ze werd met een gebroken neus, ernstige hoofdwonden en diverse schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Einde seizoen dus voor Mirte die de dag voordien in Brussel haar PR over 800m nog aanscherpte tot impressionante 2,06,74. Met die topvorm kon een BK-medaille haar nauwelijks nog ontglippen. Spoedig herstel toegewenst !

In het BK voor atleten met een handicap zien we volgend weekend ook nog Joeri Rochette, Dieter De Coninck, Ward Nullens, Jenthe Cloots en Thias Ntab in actie. Met felicitaties voor de werking van de G-atletiek bij DCLA !
Ivo