Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

6 finaleplaatsen op eerste dag van BK AC

Koning Boudewijnstadion, 31 augustus 2019

6 DCLA-atleten plaatsten zich op de eerste dag van het BK alle categorieën voor de finale op zondag. 5 anderen verlieten eervol het strijdperk.
Titelverdediger Andreas Vranken gaat door naar de finale van de 100m na een 2° plaats in de reeksen in 10,62. In de reeksen waren 2 concurrenten een zuchtje sneller, in de finale is alles mogelijk. Trainingspartner Denis Hanjoul zette zijn laatste BK campagne uitstekend in. Met gecontroleerde 14,56w is hij morgen met de tweede reekstijd opnieuw kandidaat voor het podium. Denis haalde de voorbije 4 jaar telkens zilver op dit BK en wil er graag een 5° aan toevoegen.

In de 800m maakte Pieter Sisk er in de reeksen een gesmaakt solotochtje van om cruisend te finishen in 1,50,43. Die finale wordt een titanenstrijd op het scherp van de snee. In de 1500m bij de vrouwen pikte Hanne Van Loock aan de staart van de kopgroep aan en met flinke laatste 200m sleepte ze een dure finaleplaats uit de brand. Met 4,36,31 bleef Hanne amper 13 honderdsten van haar PR. In die reeks liep Nathalie Debeukelaer een moedige en geconcentreerde wedstrijd. Ze doseerde haar inspanningen uitstekend en zette met 4,50,15 een nieuw PR op de borden.

Ali Hamdi nam na 700m het heft over van Dieter Aerssens in de 1500m en zo bleef het tempo hoog genoeg om in die reeks met verliezende tijden naar de finale door te stoten. Dieter nam die kans dankbaar aan en met indrukwekkende slotronde knokte hij zich naar plaats 5 in zijn sterke reeks. Even nagelbijten tot de volgende reeks binnenliep maar daar kraakten de pretendenten aan de overzijde zodat een sympathiek gejuich losbrak in het DCLA-kamp. Met dank aan Ali die zich uiteraard probleemloos plaatste met reekswinst.

Vreni Roesems opende de namiddagsessie met puike 400m horden in seizoensbeste 64,95 en 14° plaats overall. Knap zo van deze jonge moeder ! Enya Voet neemt afscheid van de topatletiek en bekroont een mooie loopbaan met mooie 60,28 over 400m. Bedankt Enya voor je loyale en gewaardeerde inzet voor DCLA !

Kevin Dotremont kwam strijdend tot 49,17 in zijn 400m. Hij kwam achteraf met een verrassende boodschap : “Dit was misschien wel de laatste wedstrijd uit mijn loopbaan. Dit jaar leverde niet de verhoopte resultaten op. Ik studeerde af en ga in op een uitdagende werkaanbieding. Ik heb heel lang over deze beslissing nagedacht, want de atletiek ligt me na aan het hart.” Ook Kevin willen we graag bedanken voor de mooie sportieve momenten en successen die hij DCLA heeft bezorgd. Matthias Vanattenhoven werkte zijn reeks af in 51,06. Tim Rummens gaf vanmorgen noodgedwongen forfait voor deze 400m nadat zijn blessure opnieuw de kop opstak. Beterschap, Tim !

Naast deze 6 finalisten komen alle kampers van DCLA en Inneke in de 5000m ook nog in actie op zondag. Reden genoeg voor alle DCLA-fans om zich naar het Koning Boudewijnstadion te begeven en onze roodwitte armada aan te moedigen !
Ivo