Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

DCLA atleten delen in de prijzen op het Gala van de Gouden Spike

03 december 2023

Bij het zien van de nominaties was al duidelijk dat onze atleten in ons mooie sportief jaar (zie artikel met het jaaroverzicht) beloond werden. Met Ben Broeders, Hanne Claes (bij de Cheetahs), Elien Vekemans en Nina Hespel waren maar liefst 4 atleten genomineerd.


Nominaties werden echter ook gevolgd door mooie plaatsen:

Bij de ploegen werden de Cheetahs (met Hanne) atletiekploeg van het jaar dankzij een Belgisch record, maar vooral de 4eplaats op het EK indoor en de 6de plaatsen op het WK indoor en outdoor.

Bij de seniors kaapte Ben uit het veld van de 13 genomineerden de bronzen spike weg na een mooie seizoen met een Belgisch record, winst in de Diamond League.

Bij de beloften hadden we met Nina en Elien zelfs 2 genomineerden. Het zilver op het EK voor beloften bracht Elien zelfs bij de laatste 3 in de categorie Rising Star.


De gebeurtenissen op het Gala werden van nabij gevolgd door Johan Dehaes die het DCLA-bestuur Whatsapp gewijs op de hoogte hield. We willen onze atleten dan ook van harte feliciteren met dit mooie resultaat. Vele DCLA'ers hebben deze atleten nog als jeugdatleetje zich zien amuseren op onze piste. We hopen dan ook dat de aanstormende jeugd hieruit inspiratie puurt om stapsgewijs te groeien.